Mustafa Destici'den Türk Dil Bayramı mesajı

Büyük ​Birlik Partisi Genel Başkanı Mustafa Destici, Türk Dil Bayramı vesilesiyle yayımlandığı mesajında dilin önemine dikkat çekerken " Milletleri önce dillerinden tanırız. İnsanların, insan topluluklarının, milletlerin tarih yolculuklarını, kökenlerini, hatta karakterlerini, konuştukları diller üzerinden takip ve tahlil ederiz" ifadelerini kullandı.

HM
Haber Merkezi Editör
YAYINLAMA
26 Eylül 2022 14:28
GÜNCELLEME
26 Eylül 2022 16:05
Mustafa Destici'den Türk Dil Bayramı mesajı
HM
Haber Merkezi Editör

Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün talimatıyla 1932'de düzenlenen Birinci Türk Dil Kurultayı'nın açılış günü olan 26 Eylül, her yıl Dil Bayramı olarak kutlanıyor.

Bilimden sanata, aileden sosyal hayata, devlet yönetiminden uluslararası ilişkilere, hukuktan ticarete, hayata dair her şey, ancak doğru bir iletişimle kurulduğu belirten Büyük Birlik Partisi Genel Başkanı Mustafa Destici de Dil Bayramı vesilesiyle bir mesaj paylaştı.

" Milletleri önce dillerinden tanırız"

Mesajında dilin önemine dikkat çeken Destici "Tüm dünyada, eğitimin başlangıç noktasında ve ekseninde dil bulunur. Milletleri önce dillerinden tanırız. İnsanların, insan topluluklarının, milletlerin tarih yolculuklarını, kökenlerini, hatta karakterlerini, konuştukları diller üzerinden takip ve tahlil ederiz." ifadelerini kullandı.

" Türklerle, aramızdaki en önemli ortak değer Türkçe"

Türkçe'nin de dünyada yaşayan Türklerle Türkiye arasında bir bağ kurduğunun altını çizen Destici şunları aktardı:

Türkçe, bizim için, bahsettiğimiz tarihi ve sosyolojik öneminin ötesinde, ayrıca bir anlam taşır:

Dünya üzerinde yaşayan Türklerle, aramızdaki en önemli ortak değer, Türkçemizdir.

Bugün dünyanın her kıtasında soydaşlarımız yaşıyorlar.

Onlarla bağımız hiç kopmamalı. İletişim içerisinde olmalıyız. İş birliği yollarını aramalıyız. Birbirimize destek olmalıyız. Dünyanın neresinde yaşıyor olurlarsa olsunlar, kardeşlerimizin dayanışması ve birlikteliğinin ilk basamağı Türkçe olacaktır.

Destici, Türkçe'nin yaşatılması ve geliştirilmesinin, aynı zamanda milletimizin tüm kültürel değerlerinin korunması, yaşatılması ve geliştirilmesi olduğunu belirterek Türk Dil Bayramı'nı kutladı. Destici,  geçmişten bugüne, Türkçe'ye emek vermiş, katkıda bulunmuş, herkesi şükranla andı.

Yorumlar (0 yorum)
Yorum kurallarını okudum ve kabul ediyorum.
Henüz yorum eklenmemiş, ilk yorum ekleyen siz olun.
Sonraki Sayfa