Pink kimdir?

3 Grammy ödülüne sahip başarılı şarkıcı Pink sahne adıyla tanınan Alecia Beth Moore kimdir? Konserleri, şarkıları ve tarzıyla büyük bir hayran kitlesine sahip olan şarkıcı Alecia Beth Moore nereli, kaç yaşında?

SM
Suat Mutlu Editör
YAYINLAMA
01 Ağustos 2023 16:25
GÜNCELLEME
01 Ağustos 2023 17:24
Pink kimdir?
SM
Suat Mutlu Editör

Alecia Beth Moore ya da sahne adıyla Pink,  8 Eylül 1979 tarihinde Amerika Pensilvanya'da dünyaya geldi.  Çocukluğu boyunca müziğe olan ilgisi ve yeteneği fark edilen Pink, 14 yaşında akustik gitar çalmayı öğrenmeye başlamıştır. Daha sonra, birkaç yerel müzik gruplarına katılarak sahne deneyimi kazanmıştır. İlerleyen yıllarda Philadelphia'nın kulüp sahnelerinde ve yerel müzik festivallerinde performanslar sergilemiştir. 

Kariyeri

Pink, küçük yaşlarda başladığı müzik macerasına  2000 yılında, ilk stüdyo albümü "Can't Take Me Home"u çıkarmıştır. Bu albüm R&B ve pop müziğin etkilerini taşımaktadır. Ancak gerçek çıkışını 2001 yılında yayımlanan "M!ssundaztood" albümüyle yapmıştır. Bu albümdeki "Get the Party Started", "Don't Let Me Get Me" ve "Just Like a Pill" gibi hit şarkılar, Pink'i uluslararası üne kavuşturmuş ve milyonlarca albüm satarak müzik dünyasında önemli bir yere sahip olmasını sağlamıştır. 

Kariyeri boyunca birçok başarılı albüm ve şarkıya imza atmış olan Pink'in diğer önemli albümleri şunlardır: "Try This", "I'm Not Dead", "Funhouse", "The Truth About Love", "Beautiful Trauma" ve "Hurts 2B Human". 

Pink, müziğinde çeşitliliği ve cesur sözleriyle tanınır. Şarkılarında aşk, kalıpların dışına çıkma, kadın gücü ve toplumsal konulara vurgu yapar. Enerjik sahne performansları, güçlü vokalleri ve etkileyici şarkı sözleriyle hayranlarının beğenisini kazanır.

Müzik kariyerinin yanı sıra, Pink aynı zamanda oyunculuk ve sosyal aktivizmle de ilgilenmiştir. Toplumsal meselelerde farkındalık yaratma ve hayır işleri için çeşitli organizasyonlara destek vermiştir. Aynı zamanda insan hakları, hayvan hakları ve çevre konularında aktif olarak çalışmıştır.

Diskografisi

  1. Can't Take Me Home (2000)
  2. M!ssundaztood (2001)
  3. Try This (2003)
  4. I'm Not Dead (2006)
  5. Funhouse (2008)
  6. Greatest Hits... So Far!!! (2010) 
  7. The Truth About Love (2012)
  8. You+Me (2014) 
  9. Rose Ave. (2014)
  10. Beautiful Trauma (2017)
  11. Hurts 2B Human (2019)
  12. Trustfall (2023)

Yer aldığı filmler

-Ski to The Max 

-Rollerball

-Charli'nin Melekleri Tam Gaz

-Inked

-Catacombs

-Thanks For Sharing

-Billy on the Street 

-Janis: Little Girl Blue 

-Popstar: Never Stop Never Stopping 

-Miss Americana

    Yorumlar (0 yorum)
    Yorum kurallarını okudum ve kabul ediyorum.
    Henüz yorum eklenmemiş, ilk yorum ekleyen siz olun.
    Sonraki Sayfa