TikTok hangi ülkelerde yasaklandı?

Dış ülkelerde ki hükümetlerin TikTok'u yasaklamasının sebebi nedir?

HM
Haber Merkezi Editör
YAYINLAMA
05 Ekim 2023 11:15
GÜNCELLEME
05 Ekim 2023 13:17
TikTok hangi ülkelerde yasaklandı?
HM
Haber Merkezi Editör

ByteDance TikTok’un ait olduğu Pekin merkezli isimli internet şirketidir.

Çoğu ülke Çin merkezli olan bu şirketin, kullanıcılara ait verileri ellerinde bulundurmaları, bir güvenlik tehdidi olarak görüyor.  Milyonlarca kullanıcıdan toplanan verilerle ulusal güvenlik riski oluşturmakla suçlanan TikTok, diğer uygulamalar gibi Silikon Vadili olmaması; yani verilerin Çin hükümetine iletilme ihtimali.

Peki TikTok hangi ülkelerde yasaklandı?

Başta Hindistan olmak üzere, ilk olarak 2020 yılında yasaklanmakla kalmayıp, yasak 2021’de kalıcı hale gelmişti. Yasağın kararı Himalayalar'da Çin ordusu girilen çatışmada 20 Hint askerinin öldürülmesinin ardından gelmişti. Hindistan hükümeti olayın ardından içinde 50’den fazla uygulamayı yasaklamıştı. 2020’de Çin şirketiyle, ABD arasındaki ipler gerilmeye başlamıştı. TikTok indirmenin yasaklanması, Trump yönetimi sayesinde gelişmişti ancak yasak kararı mahkemeden dönmüştü.

ABD’den kısa bir süre sonra Kanada hükümeti bağlantısı olan telefonlarda TikTok’u yasaklamıştı. Kanada’nın yasak gerekçesi TikTok’un mahremiyet ve güvenlik riskinin kabul edilemez halde olduğunu söyledi. Avrupa Komisyonu, Avrupa Parlamentosu ve AB Konseyi'nin tüm çalışanlarına TikTok kullanmak yasaklandı. Siber güvenlik tehditleri ve kurumları siber saldırılardan koruma yasağa gerekçe olarak  gösterildi. 

Yorumlar (0 yorum)
Yorum kurallarını okudum ve kabul ediyorum.
Henüz yorum eklenmemiş, ilk yorum ekleyen siz olun.
Sonraki Sayfa