Sema Silkin Ün’den İsrail’e askere giden Türk vatandaşlarıyla ilgili flaş açıklama

Gelecek Partisi Denizli milletvekili Sema Silkin Ün, Filistin’e karşı savaşta yer almak üzere yapılan çağrıyla İsrail ordusuna katılan ve çifte vatandaşlığı bulunan Türk vatandaşı Yahudilere tepki gösterdi. “Bu kabul edilemez” açıklaması yapan Ün, “Filistinli bir baba poşetle çocukların cesetlerini taşıyor. Bu görüntülerin yaşanmasına hizmet edecek olan birisi Türk vatandaşı olamaz” dedi.

EK
Ersin Küçükbarak Editör
YAYINLAMA
19 Ekim 2023 14:31
GÜNCELLEME
19 Ekim 2023 15:46
Sema Silkin Ün’den İsrail’e askere giden Türk vatandaşlarıyla ilgili flaş açıklama
EK
Ersin Küçükbarak Editör

Gelecek Partisi Denizli milletvekili Sema Silkin Ün Ankara Masası Gündem Özel Programında Genel yayın Yönetmeni Fatih Atik’in sorularını yanıtladı.

Ün, bir soru üzerine İsrail’in erkek ve kadınlara askerliği zorunlu tuttuğunu ve Hamas çatışmaları sonrası seferberlik çağrısı yaptığını hatırlattı.

Türk ve İsrail vatandaşı çifte pasaportlu bazı kişilerinde bu çağrıya uyarak İsrail Ordusuna katıldığına işaret eden Ün, bunu toplumsal barış açısından sorun olarak değerlendirdi.

Ün, bu kişilerin sayısının onlarla ifade edildiğini belirtti.

Mavi Marmara saldırısında da görev aldıkları iddialarının halen sivil toplum kuruluşlarının gündeminde olduğuna işaret eden Ün,  “Benim çok net itirazım var bu kabul edilemez bir durum” dedi.

Ün, “Eleştiriyorsunuz ama öneriniz ne?” şeklindeki soru üzerine şunları söyledi:

“Ya gönderilmesinler ya da vatandaşlık tercihinde bulunsunlar”

“Eleştiriyorsunuz bunu ama öneriniz ne? Buna müsaade edilmemesi. Gönderilmesine müsaade edilmemesi  ya da vatandaşlık konusunda bir tercihte bulunması.”

“Bu görüntülerin yaşanmasına hizmet edecek olan birisi Türk vatandaşı olamaz”

“ Bu konuda bir tercihte bulunacak bu isimler sonuçta Filistin’de bombaların atılmasına hastanedeki yavruların, bir baba poşetle çocukların cesetlerini taşıyor. Bu görüntülerin yaşanmasına hizmet edecek olan birisi Türk vatandaşı olamaz. Buna sebep olan birisi asla Türk vatandaşı olamaz. Çağrımı yineliyorum erek Meclisimiz gerek hükümetimizi bu konuda adım atmaya çağırıyorum”

Yorumlar (0 yorum)
Yorum kurallarını okudum ve kabul ediyorum.
Henüz yorum eklenmemiş, ilk yorum ekleyen siz olun.
Sonraki Sayfa