Feyza Altun kimdir?

Özellikle sosyal medya fenomenlerine yönelik açıklamaları ile uzun süre gündemde kalan ünlü Avukat Feyza Altun, sıklıkla araştırılan isimler arasında yer alıyor. Peki, kimdir Feyza Altun? Feyza Altun neden gözaltına alındı? Detaylar haberimizde...

HA
Hande Akyol Editör
YAYINLAMA
20 Şubat 2024 04:15
GÜNCELLEME
20 Şubat 2024 04:19
Feyza Altun kimdir?
HA
Hande Akyol Editör

Avukat Feyza Altun, 1987 yılında İstanbul'da dünyaya geldi.

Üniversite hayatını Marmara Üniversitesi Hukuk Fakültesinde tamamlayan Altun, yüksek lisans eğitimini ise İstanbul Bilgi Üniversitesi İnsan Hakları Hukuku konusunda yaptı.

Avukatlık mesleği dışında yazar kimliği ile de tanınan Feyza Altun kendisini avukat, feminist, aktivist, filantrop ve yazar olarak tanımlıyor.

Ünlü avukat, 2015 yılında 7 aylık bebeğiyle duruşmaya girdi ve uzun süre adından söz ettirdi.

Altun, bebeğini emzirirken mahkeme heyetinin kendisine saygısızca davrandığını ve duruşmayı terk etmesini istediğini söyledi ve bu olayın ardından sosyal medyada büyük destek gördüğünü belirtti.

Bebeğiyle duruşmaya girmesinin nedenini şöyle açıklamıştı: 

''Bebeğimi emzirdiğim için duruşmaya katılamadığımı söyledim. Ancak mahkeme heyeti bana, ''Bebeğinizi bırakın gelin'' dedi. Ben de bebeğimi yanıma alarak duruşmaya gittim.''

Dilan - Engin Polat çiftiyle ilgili birçok iddiada bulundu

Feyza Altun, son dönemde yaptığı Dilan ve Engin Polat hakkındaki açıklamalarıyla uzun süre gündemde kaldı. Aile hakkında iddialar her geçen gün daha da farklı bir noktaya evrilirken Altun, Engin Polat'ın kurucusu olduğu Rise & Shine kozmetik markasının fason üretim olduğunu iddia etti. Çift hakkında iddialarına devam eden isim, aile tarafından da birçok tehdide maruz kaldığını dile getirdi.

Feyza Altun gözaltına alındı

Avukat Feyza Altun, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşım nedeniyle hakkında başlatılan soruşturma kapsamında 19 Şubat 2024 tarihinde gözaltına alındı.

Beykoz Cumhuriyet Başsavcılığı, Altun hakkında sosyal medyadan yaptığı paylaşım nedeniyle "halkı kin ve düşmanlığa tahrik etme" suçundan soruşturma başlattı.

Yorumlar (0 yorum)
Yorum kurallarını okudum ve kabul ediyorum.
Henüz yorum eklenmemiş, ilk yorum ekleyen siz olun.
Sonraki Sayfa