Karl-Heinz Feldkamp kimdir?

Kalli lakaplı Alman teknik direktör, spor yazarı ve eski futbolcudu olan Karl-Heinz Feldkamp kimdir?

BY
Barış Yılmaz Editör
YAYINLAMA
22 Kasım 2023 13:37
GÜNCELLEME
22 Kasım 2023 13:44
Karl-Heinz Feldkamp kimdir?
BY
Barış Yılmaz Editör

Karl-Heinz "Kalli" Feldkamp, Alman teknik direktör, spor yazarı ve eski futbolcu olarak bilinir. Futbolculuk kariyerine Rot-Weiß Oberhausen takımında başlayan Feldkamp, Alman liglerinde uzun yıllar forma giydi. Teknik direktörlük kariyerine Wattenscheid 09 takımında başlayan Feldkamp, başarılarıyla dikkat çekti.

Rot-Weiß Oberhausen ve Almanya'nın çeşitli takımlarında futbol oynadıktan sonra teknik direktörlük kariyerine adım atan Feldkamp, özellikle Kaiserslautern'da elde ettiği başarılarla tanındı. Bundesliga'ya yükselme başarısı ve Almanya Kupası zaferi gibi önemli başarılar elde etti.

Türkiye'ye geldikten sonra Galatasaray'ın başına geçen Feldkamp, genç bir takım oluşturarak önemli başarılar elde etti. Özellikle Beşiktaş'ı mağlup ederek Türkiye şampiyonluğunu kazanması, kariyerindeki önemli anlardan biri oldu. Feldkamp, sağlık sorunları nedeniyle ara verdikten sonra Galatasaray'a geri dönüş yaptı, ancak istifa etti. Sonrasında teknik sorumlu olarak takıma yardım etti.

Uzun ve başarılı kariyerinde birçok takımı yöneten Feldkamp'ın disiplinli tutumu ve futbol bilgisi, futbol dünyasında saygıyla karşılandı.

Yorumlar (0 yorum)
Yorum kurallarını okudum ve kabul ediyorum.
Henüz yorum eklenmemiş, ilk yorum ekleyen siz olun.
Sonraki Sayfa