Kassam Tugayları, bıraktıkları esirlerin görüntüsünü yayınladı

Hamas’ın askeri kanadı İzzeddin el-Kassam Tugayları, salıverdikleri esirlerin görüntüsünü yayınladı.

MP
Mevlüt Peker Editör
YAYINLAMA
24 Kasım 2023 23:52
GÜNCELLEME
25 Kasım 2023 00:01
Kassam Tugayları, bıraktıkları esirlerin görüntüsünü yayınladı
MP
Mevlüt Peker Editör

Hamas'ın silahlı kanadı olan İzzeddin el-Kassam Tugayları, abluka altındaki Gazze Şeridi'nde bugün serbest bırakılan 13 İsrailli ve 11 Taylandlı esirin serbest bırakılıp Uluslararası Kızılhaç yetkililerine teslim edilme anlarını paylaştı. Tugayların Telegram hesabından yapılan paylaşımda, 11 Taylandlı işçi ve kadın ve çocuklardan oluşan 13 İsrailli esirin, Gazze Şeridi içinde Uluslararası Kızılhaç'ın araçlarının bulunduğu alana getirildiği görüldü.

Kassam Tugayları'nın yardımı ve esirlerin durumu

Paylaşılan videoda, Kassam Tugayları mensuplarının, İsrailli bazı esirlerin Kızılhaç konvoyundaki araçlara binmelerine yardım ettiği görüldü. Ayrıca, videoda kameraya el sallayan yaşlı bir İsrailli esir kadının görüntüsü dikkat çekti.


İsrail-Hamas uzlaşmasının başlaması ve esirlerin serbest bırakılması

İsrail ile Hamas arasında 4 gün sürecek insani ara anlaşması sabah 07.00'de (TSİ 08.00) başladı. Bu anlaşma kapsamında, Gazze'deki 13 İsrailli kadın ve çocuk esir ile 11 Taylandlı işçi bugün serbest bırakıldı. Benzer şekilde, İsrail hapishanelerindeki 24'ü kadın, 15'i 18 yaş altı çocuk olmak üzere toplamda 39 Filistinli esir de serbest kaldı.

Uzlaşı anlaşmasının detayları

Bu uzlaşı anlaşması çerçevesinde, Hamas'ın elindeki toplam 50 İsrailli esire karşılık, İsrail hapishanelerindeki 150 Filistinli serbest bırakılacak. Serbest bırakılacak esirlerin her iki taraftan da kadın ve çocuklardan oluştuğu belirtiliyor.

Yorumlar (0 yorum)
Yorum kurallarını okudum ve kabul ediyorum.
Henüz yorum eklenmemiş, ilk yorum ekleyen siz olun.
Sonraki Sayfa