Tyus Jones kimdir?

NBA Washington Wizards takımında forma giyen Amerikalı profesyonel basketbol oyuncusu olan Tyus Jones kimdir?

CS
Canan Salman Editör
YAYINLAMA
27 Kasım 2023 09:49
GÜNCELLEME
27 Kasım 2023 10:04
Tyus Jones kimdir?
CS
Canan Salman Editör

10 Mayıs 1996 doğumlu Amerikalı profesyonel basketbol oyuncusu Tyus Robert Jones, Ulusal Basketbol Birliği (NBA)'nın Washington Wizards takımında görev yapmaktadır. NBA kariyerine memleketi Minnesota Timberwolves'ta başlayan ve ardından 2019 yaz döneminde Memphis Grizzlies'e transfer olan Jones, dört sezonun ardından Washington Wizards'a takas edildi. Duke Blue Devils ile geçirdiği kolej kariyeri, 2014-15 Ulusal Şampiyonluk takımının bir parçası olarak parlak bir başlangıç yaptı.

Jones, 2014 Rivals.com, Scout.com ve ESPN sıralamalarında ulusal lise sınıfının en iyi 10 oyuncusu arasında yer aldı. Apple Valley Lisesi'nde üç kez Minnesota Associated Press Erkek Basketbol Oyuncusu ve üç kez Minnesota Erkek Basketbol Gatorade Oyuncusu ödüllerini kazandı. 2014 McDonald's All-American Boys Game, 2014 Jordan Brand Classic ve 2014 Nike Hoop Summit'e katılan Jones, beceri yarışmasını kazandı.

Duke Üniversitesi'nde başladığı kolej kariyerinde, Jones, 2015 NCAA Erkekler Basketbol Turnuvası şampiyonluğunda turnuva MVP'si olarak parladı. Bu başarıdan sonra, 2015 NBA Draftı'na girmeye karar verdi ve Cleveland Cavaliers tarafından 24. sıradan seçilerek Minnesota Timberwolves'a takas edildi.

Minnesota Timberwolves'taki performansıyla dikkat çeken Jones, 2016 NBA Yaz Ligi'nin MVP'si oldu ve kariyerinde çeşitli başarılar elde etti. Ancak, 2019'da Memphis Grizzlies'e transfer olduktan sonra, asist-top çalma oranında liderlik koltuğunu bırakmadı.

Jones'un kariyerindeki bir diğer önemli an, 2022-23 sezonunda Memphis Grizzlies'taki performansıyla NBA'de beşinci kez üst üste asist-top çalma oranında lider olmasıydı.

Bu başarıların ardından, 2023 yazında Washington Wizards'a transfer olan Jones, kariyerinde yeni bir döneme adım attı. Geçtiğimiz günlerde Spurs'a karşı oynanan uzatma dakikalı zaferde kariyerinin ilk triple-double'ını elde etti.

Yorumlar (0 yorum)
Yorum kurallarını okudum ve kabul ediyorum.
Henüz yorum eklenmemiş, ilk yorum ekleyen siz olun.
Sonraki Sayfa