Al Jazeera, UCM'ye gidiyor

Katar merkezli Al Jazeera televizyon kanalı, terör örgütü İsrail'in işgal ve abluka altındaki Gazze'de gerçekleştirdiği saldırılarında ölen kameramanı Samir Ebu Dakka için UCM’ye (Uluslararası Ceza Mahkemesi) gideceğini açıkladı.

MP
Mevlüt Peker Editör
YAYINLAMA
17 Aralık 2023 01:30
GÜNCELLEME
17 Aralık 2023 01:45
Al Jazeera, UCM'ye gidiyor
MP
Mevlüt Peker Editör

Al Jazeera televizyon kanalı, avukat ve uzmanlardan oluşan bir ekibin, kameraman Samir Ebu Dakka'nın ölümüyle ilgili bir dosya hazırlayıp Uluslararası Ceza Mahkemesi'ne (UCM) başvuracağını açıkladı.

Açıklamada, dosyanın, Filistin topraklarında görev yapan Al Jazeera personeline yapılan saldırıları da içereceği belirtildi.

İsrail güçlerinin, Han Yunus'taki Ferhane Okulu yakınında gerçekleştirdiği saldırı sonucunda Ebu Dakka ve Gazze muhabiri Vail ed-Dahduh yaralanmıştı.

Yaralı Ebu Dakka, saldırının devam ettiği bölgede sığındığı okula ambulansların ve ilk yardım ekiplerinin girmesine izin verilmeyen saatlerce beklemek zorunda kalmıştı.

Al Jazeera daha sonra Ebu Dakka'nın hayatını kaybettiğini duyurdu, yerel kaynaklar da İsrail saldırısı sonucu okulda mahsur kalan 3 sivil savunma çalışanının da öldüğünü bildirdi.

Etiketler Ucm Al Jazeera
Yorumlar (0 yorum)
Yorum kurallarını okudum ve kabul ediyorum.
Henüz yorum eklenmemiş, ilk yorum ekleyen siz olun.
Sonraki Sayfa