Nico Paz kimdir?

Primera Federación takımı Real Madrid Castilla'da orta saha oyuncusu olarak oynayan profesyonel futbolcu Nico Paz kimdir?

CS
Canan Salman Editör
YAYINLAMA
31 Aralık 2023 15:17
GÜNCELLEME
31 Aralık 2023 15:45
Nico Paz kimdir?
CS
Canan Salman Editör

8 Eylül 2004 tarihinde doğan Nicolás Paz Martínez, orta saha pozisyonunda görev yapan ve Primera Federación kulübü Real Madrid Castilla için top koşturan bir profesyonel futbolcudur. İspanya'da doğan Paz, Arjantin için genç millî takımda mücadele etmektedir.

Kulüp Kariyeri

Real Madrid: Genç yaşta CD San Juan ve Tenerife'nin altyapılarında yetişen Paz, 2016 yılında Real Madrid'in La Fábrica akademisine katıldı. Kariyerine merkez savunma oyuncusu olarak başlayan Paz, geliştikçe sahanın daha ileri bölgelerine kaydı. Merkez forvet olarak başladıktan sonra, kanatta forma giyerek U-19 takımı için mücadele etmeye başladı. Ayrıca, merkezi orta saha veya oyun kurucu olarak da görev yapma yeteneğine sahiptir.

Real Madrid'in B takımındaki ilk maçına, Ocak 2022'de Andorra'ya karşı oynanan ve 3-1 kazanılan mücadelede, 82. dakikada Iván Morante'nin yerine oyuna girerek çıktı.

2023–24: A Takıma Yükseliş: 8 Kasım 2023 tarihinde Paz, Real Madrid için Şampiyonlar Ligi'nde Braga'ya karşı oynanan grup aşamasındaki maçta, Santiago Bernabéu Stadyumu'nda Federico Valverde'nin yerine 77. dakikada oyuna dahil olarak Şampiyonlar Ligi'nde ilk kez sahne aldı. 11 Kasım 2023 tarihinde, Paz, La Liga'daki ilk maçına Valencia'ya karşı oynanan ve 5-1 kazanılan mücadelede, 82. dakikada Dani Carvajal'ın yerine oyuna girerek çıktı. 29 Kasım'da Napoli'ye karşı attığı golle Şampiyonlar Ligi'nde ilk golünü kaydetti ve takımına 4-2'lik galibiyeti getirdi.

Millî Takım Kariyeri: Santa Cruz de Tenerife, Kanarya Adaları'nda doğan Paz, uluslararası düzeyde hem İspanya'nın hem de Arjantin'in millî formalarını giyme hakkına sahiptir. Mart 2022'de Arjantin millî takımına çağrılan Paz, aynı zamanda 2022 Maurice Revello Turnuvası için Arjantin U-20 takımına da seçildi.

Yorumlar (0 yorum)
Yorum kurallarını okudum ve kabul ediyorum.
Henüz yorum eklenmemiş, ilk yorum ekleyen siz olun.
Sonraki Sayfa