Ak Parti MYK’da Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan “kongreleri başlatalım” talimatı

Ak Parti’de Merkez Yürütme Kurulu ( MYK) Toplantısı Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın başkanlığında gerçekleştirildi. Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın “İl ve İlçe Kongrelerini başlatın” talimatı sonrası olağan kongrenin de eylül ya da ekim’de yapılması bekleniyor.
Ersin Küçükbarak
|
01 Mayıs 2024, Çarşamba - 12:31
 Ak Parti MYK’da Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan “kongreleri başlatalım” talimatı

Ak Parti, 31 Mart yerel seçimleriyle ilgili değerlendirme sürecine devam ediyor.

Bu çerçevede gözler dün Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın başkanlığında yapılan Merkez Yürütme Kurulu (MYK) toplantısındaydı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın talimatıyla İl ve İlçe Kongreleri yapılmaya başlanacak. Olağan Kongre’nin de İl ve İlçe Kongrelerinin tamamlanmasının ardından eylül ya da ekimde toplanması öngörülüyor.

Ak Parti Genel Merkezindeki 3 saatlik MYK’da Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın açılış konuşmasında partide değişim yapılacağına yönelik mesaj verdiği ifade ediliyor.

Sonuçlarının derinlemesine bir şekilde incelenmesi gerektiğini dile getiren Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın özeleştiriye ihtiyaç olduğunu söylediği de belirtiliyor.

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın Kongre için hazırlıkların başlatılması talimatı sonrası İl ve İlçe Kongreleri sürecinin hızlanacağına işaret ediliyor.

Bu süreçte seçimde başarısız olan İl ve İlçe Yönetimleri de yenilenecek.

Parti Yönetiminde değişimin de Kongre’den önce yapılması beklenmiyor. MKYK’nın da Kongre’de değişeceği aktarılıyor.

İki ayrı kamp planlanıyor

AK Parti'de iki ayrı kamp yapılması da gündeme geliyor.

İlk olarak mayıs ayı içinde milletvekilleri ile kamp yapılacak. Her milletvekili bölgesine ilişkin sorunları anlatma ve çözüm önerilerini sunma fırsatı bulacak.

İkinci kampa belediye başkanları katılacak . Haziran ayında planlanan kampın Kızılcıhamam'da yapılması düşünülüyor.

Kampa eski belediye başkanlarının da davet edilmesi ve yeni belediye başkanları ile tecrübelerini paylaşması üzerinde de duruluyor.

http://ankaramasasi.com/haber/2136284/ak-parti-mykda-cumhurbaskani-erdogandan-kongreleri-baslatalim-talimati
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.