Vedat Aşçı kimdir?

Türkiye'nin önde gelen İş insanı olan Vedat Aşçı kimdir?

SM
Suat Mutlu Editör
YAYINLAMA
21 Haziran 2024 11:52
GÜNCELLEME
21 Haziran 2024 11:58
Vedat Aşçı kimdir?
SM
Suat Mutlu Editör

Vedat Aşçı, 1960 yılında Samsun'da doğdu. Eğitimine Almanya'da devam etmek üzere 1978 yılında Almanya'ya gitti. Aşçı, Astaş Holding ve Astaş Gayrimenkul'ün kurucusu ve Yönetim Kurulu Başkanı olarak iş dünyasında önemli bir konuma sahiptir.

İş Hayatına Almanya'da Başlangıç: Vedat Aşçı, 1980 yılında Almanya'da Ascı GmbH şirketini kurarak sanayi tipi konfeksiyon makinelerini dünyanın pek çok ülkesindeki tekstil ve hazır giyim sektörüne pazarladı. Bu girişimiyle iş hayatına başarılı bir adım atan Aşçı, 1983 yılında Türkiye'deki ilk şirketi olan Astaş'ı kurdu.

Gayrimenkul Sektöründe Büyüme: Vedat Aşçı, 2004 yılında gayrimenkul sektörüne giriş yaparak Kempinski Residences Astoria ve Astoria Alışveriş Merkezi projeleriyle dikkat çekti. Bu projelerle sektörde önemli bir yer edinen Astaş Holding, 2008 yılında Bellevue Residences Managed by Kempinski'yi hizmete sunarak yatırımlarını sürdürdü.

2012 yılı Aralık ayında Maçka Residences Interior Design by Armani/Casa Managed by Kempinski projesini hayata geçiren Vedat Aşçı, gayrimenkul sektöründeki yatırımlarını büyüterek devam etti.

Eğitime Katkılar: Vedat Aşçı, 30 yılı aşkın süredir pek çok eğitim kurum ve kuruluşuna destek sağlamaktadır. Astaş Holding olarak bölgedeki ilk Turizm Fakültesi olma özelliğine sahip Ondokuz Mayıs Üniversitesi Bafra Hacı Şevket Aşçı Turizm Fakültesi'nin yapımını da üstlenmiştir.

Yorumlar (0 yorum)
Yorum kurallarını okudum ve kabul ediyorum.
Henüz yorum eklenmemiş, ilk yorum ekleyen siz olun.
Sonraki Sayfa