Türkiye’nin EURO 2024’teki Avusturya zaferi Avrupa basınında

A Milli Futbol takımımız, Avusturya’yı 2-1 yenerek EURO 2024’te çeyrek finale yükselirken bu zafere Avrupa basını geniş yer ayırdı.

EK
Ersin Küçükbarak Editör
YAYINLAMA
03 Temmuz 2024 09:52
GÜNCELLEME
03 Temmuz 2024 10:37
Türkiye’nin EURO 2024’teki  Avusturya zaferi Avrupa basınında
EK
Ersin Küçükbarak Editör

Türkiye, çeyrek finale yükselme mücadelesinde Avusturya karşısına çıktı.

Daha maçın 1. Dakikasında duran top organizasyonunda rakibin uzaklaştırmadığı topu Merih Demiral ağlara gönderdi. Türkiye turnuvalarda en erken golünü atarken Merih Demiral 59’da bu kez yine kornerden gelen topa müthiş yükseldi ve defansın arasından vurduğu kafayla ağları ikinci kez sarstı.

BILD: MERİH SAHANIN EN BÜYÜK KAHRAMANI

Alman Bild, savunma oyuncusu olduğuna işaret ettiği Merih Demiral’ın her 2 golü de atarak sahanın en büyük kahramanı olduğunu yazdı.

GAZZETTA: "AŞAĞILANMAYI TELAFİ ETTİLER'

"Merih Demiral abarttı” diyen İtalyan Gazetta, Türk stoperin Avusturya'da duble yaptığına dikkati çekti.

Gazetta, 2 gol atarak yıldızlaşan Merih Demiral’ın Juve ve Atalanta’nın eski defans oyuncusu olduğunu hatırlatarak Türkiye’nin 6-1’lik mağlubiyeti telafi ettiğini belirtti.

"CORRIERE DELLO SPORT: KENAN VE ARDA TARİHE GEÇTİ

İtalyan Coriella Dello Sport, Türkiye’nin, EURO 1964'teki Macaristan-Danimarka maçından bu yana Avrupa Şampiyonaları ve Dünya Kupaları arasındaki eleme maçlarında iki 20 Yaş Altı oyuncusunu (Arda Güler ve Kenan Yıldız) sahaya süren ilk takım olduğunun altını çizdi.  

1998 Dünya Kupası'ndaki Lilian Thuram'ın yarı finalde Hırvatistan'a attığı golü hatırlatan Corriere Della Sport, Merih Demiral’ın 26 yıl sonra Avrupa Şampiyonası ile Dünya Kupası arasındaki eleme aşamasındaki bir maçta gol atan ilk defans oyuncusu olduğunu vurguladı.

MARCA: UNUTULMAYACAK BİR GECEYDİ

Leipzig’de unutulmaz bir gece yaşandığını aktaran İspanyol Marca Gazetesi, "Arda Güler icat ediyor, Merih Demiral uyguluyor, Mert Günok kurtarıyor  ve Türkiye hayal kuruyor” ifadelerine yer verdi.

L'EQUIPE: MERİH'TEN ÇİFTE MUCİZE

Fransız gazetesi de Türkiye’nin Avusturya'yı şaşırttığını dile getirdi.

L’equipe, turnuvanın başında yedek kalan Merih Demiral’ın, Montella'nın güveniyle yavaş yavaş kendini gösterdiğini ifade etti.

AS: RALF RANGNICK'İ ÇILGINA ÇEVİRDİ

As Gazetesi de, Avusturya’nın zaman zaman ezici bir üstünlük kurduğunu ancak Türkiye'nin direncinin kahramanca olduğunu aktardı.

 "Türk stoper, Real Madrid'li oyuncunun asistlerinin ardından iki gol attı” diyen gazete Arda Güler, Merih Demiral ikilisine dikkati çekti.

'SAF DEHA'


THE SUN: BİR ÜLKENİN RÜYASINI GERÇEKLEŞTİREN ÇOCUK

İngiliz The Sun, Merih Demiral’ın iki gol atarak Ralf Rangnick'in ateşli takımını sersemlettiğini yazdı.

Leipzig’in adeta İstanbul'a dönüştüğünü belirten İngiliz gazetesi,  “O’nun adı Almanya'da yankılandı. Her Türk bu sloganı attı: "Arda Güler." dedi.


DAILY MAIL: TÜRKİYE'DE TAHMİN EDİLEMEYEN BİR ŞEY VARDI

Avusturya’nın Mart’taki 6-1’lik galibiyetin etkisiyle büyük bir inançla maça çıktığını yazan İngiliz Daily Mail, "Olması gerektiği gibi vahşi, çiğ, ateşli bir turnuva futbolu gecesi - takımlar hayatları buna bağlıymış gibi oynuyor ve çok sayıda kırmızı giymiş insan yağmur altında çılgınca bir aşağı bir yukarı zıplıyordu” ifadeleriyle geceyi anlattı.


SPORMEDIASET: MERT'İN ELDİVENLERİ...

“Merih Demiral bir başyapıtsa, Mert Günok da bir sanatçıdır” diyen Sportmediaset, Vincenzo Montella'nın cesaret ve üstün yetenek karışımı Türkiye'sinin çeyrek finalde olduğunu aktardı.


EUROSPORT: HAK EDİLMİŞ BİR ZAFER

Eurosport,Türkiye’nin tarihinde üçüncü kez çeyrek finale yükseldiğine işaret ederek, “hak edilmiş bir zafer” değerlendirmesinde bulundu.

Yorumlar (0 yorum)
Yorum kurallarını okudum ve kabul ediyorum.
Henüz yorum eklenmemiş, ilk yorum ekleyen siz olun.
Sonraki Sayfa