Moskova'daki bombalı terör saldırısının faili Bodrum'da yakalandı

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, Moskova'daki bombalı terör saldırısının faili Evgenii Serebriakov'un Bodrum'da yakalandığını duyurdu.

AA
Kaynak AA
YAYINLAMA
24 Temmuz 2024 17:48
GÜNCELLEME
24 Temmuz 2024 18:12
AA
Kaynak AA

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, Moskova'da bombalı araçla terör saldırısı düzenleyen Rusya uyruklu Evgenii Serebriakov'un Bodrum'da yakalandığını duyurdu. Bakan Yerlikaya, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, Rusya Interpol Birimi yetkililerinin İnterpol/Europol Daire Başkanlığını arayarak bilgi verdiğini belirtti.

Saldırı detayları

Bugün saat 10.30'da Rusya Interpol Birimi yetkilileri, İnterpol/Europol Daire Başkanlığını telefonla arayarak Evgenii Serebriakov'un Moskova'da bombalı araçla terör saldırısı düzenlediğini ve saldırı sonucunda 2 kişinin yaralandığını bildirdi. Saldırganın Moskova-Bodrum uçağıyla Türkiye'ye geldiği bilgisi iletildi.

Giriş ve inceleme

Yapılan incelemeler sonucu, Serebriakov'un saat 09.40'ta Bodrum Havalimanından giriş yaptığı tespit edildi. Interpol Uluslararası Aranan Şahıslar Veri Tabanında (e-ASF) ve Aktif UYAP kayıtlarında bulunmadığı için tanınmadığı anlaşıldı.

Koordinasyon ve yakalama

İstihbarat Başkanlığı, İnterpol/Europol Daire Başkanlığı, MİT Başkanlığı, Göç İdaresi Başkanlığı, Terörle Mücadele Daire Başkanlığı ve Muğla İl Emniyet Müdürlüğü ile gerekli koordinasyon sağlanarak operasyon gerçekleştirildi. Rusya INTERPOL Biriminden alınan kimlik bilgileri ve fotoğraflarla eşleşen Serebriakov, bugün Bodrum'da Muğla İl Emniyet Müdürlüğü ekiplerince yakalandı.

Tebrik ve kararlılık vurgusu

Bakan Yerlikaya, operasyonu yürüten güvenlik güçlerini tebrik ederek, "Sınırlarımız içinde ve dışında teröristlerle ve küresel çapta terörizmle mücadelemizi azim ve kararlılıkla sürdürüyoruz, sürdürmeye devam edeceğiz." ifadelerini kullandı.

Yorumlar (0 yorum)
Yorum kurallarını okudum ve kabul ediyorum.
Henüz yorum eklenmemiş, ilk yorum ekleyen siz olun.
Sonraki Sayfa