Abdullah Gül'den Netanyahu'ya tepki!

Eski Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, ABD Kongresi'ndeki konuşmasından dolayı İsrail Başbakanı Netanyahu'ya tepki gösterdi. Gül, "Bir utanç sirki izledik" dedi.

Ecem Çetin Editör
YAYINLAMA
25 Temmuz 2024 09:03
GÜNCELLEME
25 Temmuz 2024 09:34
Abdullah Gül'den Netanyahu'ya tepki!
Ecem Çetin Editör

İsrail Başbakanı Benjamin Netanyahu, ABD Kongresi'nde rezil ve tepki toplayan bir konuşmaya imza attı. 

İsrail'in Filistin'e gerçekleştirdiği saldırıları savunan Netanyahu, "İsrail, Gazze'ye yerleşmek istemiyor. Gazze'de İsrail'i yok etmeye çalışmayan ve Filistinlilerin başında olduğu sivil bir yönetim olmalı. Gazze'de öngörülebilir bir gelecek için üstün güvenlik kontrolüne ihtiyaç var" dedi. 

Netanyahu'nun açıklamalarına sert tepki Eski Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'den geldi. 


Abdullah Gül, sosyal medya platformu X üzerinden yaptığı paylaşımla İsrail Başbakanı'nın kongredeki sözlerini sert bir şekilde eleştirdi.  

"Bir utanç sirkini izledik"

Gül, ABD Kongresi'nde, UCM savcısının hakkında tutuklama kararı aradığı bir soykırım failinin başrolde olduğu bir utanç sirkini izlediklerini söyledi. 


Abdullah Gül, Amerika'nın bir çocuk katili uğruna bir kez daha tüm dünyanın gözü önünde kendini küçük düşürdüğünü belirtti. 

Gül, "Bu akşam ABD Kongresi'nde, UCM savcısının hakkında tutuklama kararı aradığı bir soykırım failinin başrolde olduğu bir utanç sirkini izledik. Amerika bir çocuk katili uğruna bir kez daha tüm dünyanın gözü önünde kendini küçük düşürdü." ifadelerini kullandı. 


İsrail'in Gazze'ye yönelik zulmü 7 Ekim'den bu yana devam ediyor. İsrail, havadan, karadan ve denizden çocuk, kadın, yaşlı, genç demeden Gazze'ye yönelik saldırılar gerçekleştiriyor. Bu saldırılarda her geçen gün çok sayıda Filistin halkı hayatını kaybetmeye devam ediyor.Son gelen bilgiye göre;  39 bin 145 kişi hayatını kaybederken, 90 bin 257 kişi ise yaralandı.  

Yorumlar (0 yorum)
Yorum kurallarını okudum ve kabul ediyorum.
Henüz yorum eklenmemiş, ilk yorum ekleyen siz olun.
Sonraki Sayfa