Özgür Özel'den belediyelere gönderilen borç bildirimlerine tepki

CHP Genel Başkanı Özgür Özel, belediye borçları tartışmasına değindi. Özel, "Amaç belediye başkanlarımızın elini kolunu bağlamak" dedi.

O
Onur Çetinkaya Editör
YAYINLAMA
25 Temmuz 2024 14:04
GÜNCELLEME
25 Temmuz 2024 15:06
Özgür Özel'den belediyelere gönderilen borç bildirimlerine tepki
O
Onur Çetinkaya Editör

Hazine ve Maliye Bakanlığı ile  Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı belediyelerin prim borçlarını ödemeleri için belediyelere borç bildirimi gönderdi.

Parti ayrıt etmeksizin gönderilen bildirimler sonrasında açıklama yapan Işıkhan, 31 Mart yerel seçimlerinden önce SGK'ye prim borçları biriken belediyelerin olduğunu söylediklerini ve çağrıda bulunduklarını açıkladı. 

Belediyelerin prim borçlarının toplam 96 milyar liraya ulaştığını bu borçların  yüzde 80'i belediye şirketlerine ait olduğunu ifade eden Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan, uyarıyı dikkate almayanlarında olduğunu söyledi.

Ortak sorunluluk vurgusu yapan Işıkhan, bakanlık olarak emeğin korunmasının yanında emek sömürüsüne engel olmak için de çalıştıklarını söyledi.

Borçlarla ilgili talimat ise Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan geldi. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, TBMM'deki grup toplantısında, borçların yerinde tahsili için Hazine ve Maliye Bakanlığı'nın çalışma başlattığını açıklamıştı.  Hazine ve Maliye Bakanlığı'nın çalışması sonrasında  Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı'da konuya dahi olarak çalışmalara katıldı.

"En borçlu belediyeler AK Parti'den devraldıklarımız"

Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkanı Özgür Özel, belediye borçları tartışmasına ilişkin açıklamalarda bulundu. Balıkesir ziyaretinde vatandaşlara seslenen Özel, en borçlu belediyelerin AK Parti'den devralınan belediyeler olduğunu söyledi.

"Amaç başkanlarımızın elini kolunu bağlamak"

31 Mart seçimlerinde yönetimi CHP’ye geçen belediyelerde AK Parti ve MHP dönemlerinde ödenmeyen SGK primlerinin tek seferde, faiziyle belediye bütçelerinden kesileceğini söyleyen CHP lideri,  “Bunun tek amacı var; belediye başkanlarımızın elini kolunu bağlamak, hizmeti aksatmak, bunun üzerinden ucuz siyaset yapmak.” diye konuştu.

İktidarın hedefinin hizmet yaptırmamak olduğunu ifade eden Özel, “Öyle belediyeleri zora sokarak CHP’yi yıpratacağını düşünüyorsan, aldanıyorsun. Millet arkamızda, bunu millet görüyor. Türkiye’de SGK’ya belediyelerin toplam borcu 14 milyar 699 milyon lira." olduğunu açıkladı.

Yorumlar (0 yorum)
Yorum kurallarını okudum ve kabul ediyorum.
Henüz yorum eklenmemiş, ilk yorum ekleyen siz olun.
Sonraki Sayfa