Vedat Işıkhan, SGK’ya en borçlu 5 belediyeyi açıkladı!

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan, sosyal medya hesabından SGK’ya en borçlu 5 belediyeyi açıkladı.

Ecem Çetin Editör
YAYINLAMA
25 Temmuz 2024 16:04
GÜNCELLEME
25 Temmuz 2024 17:58
Vedat Işıkhan, SGK’ya en borçlu 5 belediyeyi açıkladı!
Ecem Çetin Editör

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan, sabah saatlerinde belediyelerin borçlarıyla ilgili bir açıklama yaptı. 

Işıkhan, bugün itibariyle belediyelerin prim borçlarının toplam 96 milyar liraya ulaştığını bu borcun yüzde 80'inin belediye şirketlerine ait olduğunu söyledi. 

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkanı Özgür Özel'de gündemde olan bu konuya değindi.


31 Mart seçimlerinde yönetimi CHP’ye geçen belediyelerde AK Parti ve MHP dönemlerinde ödenmeyen SGK primlerinin tek seferde, faiziyle belediye bütçelerinden kesileceğini söyleyen CHP lideri,  “Bunun tek amacı var; belediye başkanlarımızın elini kolunu bağlamak, hizmeti aksatmak, bunun üzerinden ucuz siyaset yapmak.” diye konuştu.

Konuya ilişkin yeni bir açıklama yapan Vedat Işıkhan, SGK’ya en borçlu 5 belediyeyi açıkladı.


"Belediyelerin SGK’ya olan prim borçları ile ilgili birtakım gerçekleri aziz milletimize aktarmamız ve CHP’li bazı yetkililerin ortaya attığı yanlış bilgileri düzeltmemiz gerekiyor." diyen Işıkhan, SGK’ya en fazla prim borcu olan 5 belediyenin tamamının CHP'li belediyeler olduğunu söyledi. 

Bu gerçeğin yerel seçimler öncesinde de böyle olduğunu ifade eden Vedat Işıkhan, Türkiye genelinde belediyelerin SGK’ya olan toplam prim borcunun 96 Milyar TL’ye ulaştığını ifade etti. 

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan, bu borçların yüzde 67,7'sinin tek başına CHP'li belediyelere ait olduğunu aktardı. 


Işıkhan, SGK’ya en fazla prim borcu olan belediyenin Ankara Büyükşehir Belediyesi olduğunu ve 5 milyar 751 Milyon TL olduğunu söyledi. 

Vedat Işıkhan, belediyenin 2019 yılında AK Parti'den devraldığında borcunun 225 Milyon TL iken, bugün itibarıyla 25,5 katına çıktığını ifade etti. 

"Aziz milletimizi yalanlarla aldatmaya çalışmanın kimseye faydası yoktur"

Işıkhan, şöyle devam etti; 


Dolayısıyla “seçim oldu” diyerek kafa karışıklığı yaratmaya, aziz milletimizi yalanlarla aldatmaya çalışmanın kimseye faydası yoktur. CHP’li belediye başkanlarına tavsiyemiz; emekçilerin alın terinin hakkı olan sigorta primlerini bir an evvel ödemeleridir.  Meseleyi siyasi parti rekabeti veya hamaset üzerinden değil veriler ve rakamlar üzerinden sadece gerçekleri söyleyerek paylaşmamız  gerekiyor.

Vedat Işıkhan, diğer belediyelerin ise İzmir, İstanbul, Adana Büyükşehir Belediyesi ve Şişli Belediyesi olduğunu söyledi.

Işıkhan, İzmir’in 5,3 milyar TL, İstanbul’un 3,3 milyar TL, Adana’nın 3 milyar TL ve Şişli’nin 1,8 milyar TL borcunun bulunduğunu ifade etti.



Yorumlar (0 yorum)
Yorum kurallarını okudum ve kabul ediyorum.
Henüz yorum eklenmemiş, ilk yorum ekleyen siz olun.
Sonraki Sayfa