CHP'den Bakan Işıkhan'a SGK ve belediye borçları hamlesi

Cumhuriyet Halk Partisi, Bakan Işıkhan'ın borçlu belediyeleri basına yansıtması sonrası AK Parti'den devralınan belediyeler ve SGK borçlarını paylaştı.

O
Onur Çetinkaya Editör
YAYINLAMA
25 Temmuz 2024 17:20
GÜNCELLEME
27 Temmuz 2024 16:42
CHP'den Bakan Işıkhan'a SGK ve belediye borçları hamlesi
O
Onur Çetinkaya Editör

CHP, AK Parti ve Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan arasında SGK borcu tartışması sürüyor.

TBMM'deki partisinin grup toplantısında konuşan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, borçların yerinde tahsili için Hazine ve Maliye Bakanlığı'nın çalışma başlattığını açıklaması sonrası Hazine ve Maliye Bakanlığı ile  Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı harekete geçti.

Hazine ve Maliye Bakanlığı ile  Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı belediyelerin prim borçlarını ödemeleri için belediyelere borç bildirimi gönderdi.

"Prim borcu 96 milyar"

Belediyelerin prim borçlarının toplam 96 milyar liraya ulaştığını bu borçların  yüzde 80'i belediye şirketlerine ait olduğunu ifade eden Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan, uyarıyı dikkate almayanlarında olduğunu söyledi.

Bakanlık olarak emeğin korunmasının yanında emek sömürüsüne engel olmak için de çalıştıklarını söyleyen Işıkhan, arzularının tahsilat sürecini sorunsuz yönetmek olduğunu vurguladı. Işıkhan açıklamasında, sosyal güvenlik sistemini korumanın ortak sorumluluğu olduğunu da belirtti.

"Toplam borç 14 milyar"

Balıkesir'de konuşan Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkanı Özgür Özel, belediye borçları tartışmasına ilişkin, borçlu belediyelerin AK Parti'den devralınan belediyeler olduğunu söyledi.

İktidarın hedefinin hizmet yaptırmamak olduğunu ifade eden CHP lideri, “Bunun tek amacı var; belediye başkanlarımızın elini kolunu bağlamak, hizmeti aksatmak, bunun üzerinden ucuz siyaset yapmak.” diye konuştu.  Özel,  Türkiye’de SGK’ya belediyelerin toplam borcu 14 milyar 699 milyon lira  olduğunu açıkladı.

Bakandan 5 borçlu belediye

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan, Sosyal Güvenlik Kurumuna  en fazla borcu olan 5 belediyenin sırasıyla Ankara, İzmir, İstanbul ve Adana büyükşehir belediyeler ile Şişli Belediyesi olduğunu bildirdi.

CHP'den belediye yanıtı

Cumhuriyet Halk Partisi, Bakan Işıkhan'ın borçlu belediyeleri basına yansıtması sonrası AK Parti'den devralınan belediyeler ve SGK borçlarını paylaştı. 


CHP'nin paylaşımında ilk sırada AK Parti'den 31 Mart seçimleri sonrası devralınan Bursa Büyükşehir Belediyesi var. Toplam borcun ise 670 milyon 252 bin 930 TL olarak bildirildi. İkinci sırada Balıkesir, üçüncü sırada Denizli Büyükşehir Belediyesi yer aldı.

Yorumlar (0 yorum)
Yorum kurallarını okudum ve kabul ediyorum.
Henüz yorum eklenmemiş, ilk yorum ekleyen siz olun.
Sonraki Sayfa