En fazla SGK borcu olan belediye, Ankara Büyükşehir Belediyesi çıktı

SGK prim borcu olan belediyeler listesinde, Ankara Büyükşehir Belediyesi’nin ilk sırada olduğu ortaya çıktı.

HM
Haber Merkezi ankaramasasi.com
YAYINLAMA
25 Temmuz 2024 19:02
GÜNCELLEME
25 Temmuz 2024 23:45
En fazla SGK borcu olan belediye, Ankara Büyükşehir Belediyesi çıktı
HM
Haber Merkezi ankaramasasi.com

Cumhurbaşkanı Erdoğan, yine Türkiye’nin gündemini belirledi.

CHP’li belediyeleri seçim öncesi “bedava yapacağız” sözü verdikleri hizmetlere 3 ayda 3-4 zam yapmakla eleştiren Erdoğan, CHP’nin emeklileri kapıya dahi yaklaştırmadığını söyledi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, “emeklilere faydalı olmak istiyorlarsa CHP’li belediyeler SGK’ya olan borçlarını ödesin” çağrısı yaptı.

“Hazine ve Maliye Bakanlığımız belediyelerin kaynağında bu borçların tahsiline başlayacak” diyen Erdoğan, borç yükünü devletin üstlenmeyeceği mesajını verdi.

CHP’den ise bu “mali darbe” yanıtı geldi.

CHP Genel Başkanı Özgür Özel, Ak Parti döneminde ödenmeyen SGK borçlarının şimdi CHP’li başkanlardan tahsil edilmek istendiğini öne sürdü.

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı da borçların tahsili için harekete geçti.

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan, Özgür Özel’in iddialarına bir de düzeltme yaptı.

 CHP’li bazı yetkililerin ortaya attığı yanlış bilgileri düzeltmemiz gerekiyor." diyen Işıkhan, en çarpıcı örneği Ankara üzerinden verdi.

Buna göre, Ankara Büyükşehir Belediyesi SGK borç şampiyonu çıktı. Üstelik bu borcun büyük kısmı verilere göre Mansur Yavaş’ın göreve geldiği son 5 yılda oluşmuş.

Mansur Yavaş yönetimindeki ABB’nin, SGK’ya tam 5 milyar 751 milyon TL borcu var.

Oysa 2019 yılında Mansur Yavaş ABB başkanı olduğunda bu borç sadece 225 milyon TL’ydi. Yani son 5 yılda ABB’nin, prim borcu tam 25,5 kat artmış.

Şimdi başkent siyaset kulislerinde, her fırsatta “Çılgın projem yok” diyen ve Ak Parti tarafından hizmet üretmemekle eleştirilen Mansur Yavaş’ın, ödenmeyen primlerden kasada kalan bu dev kaynağı nerede kullandığı merak konusu oldu.

SGK’ya en fazla prim borcu olan diğer belediyeler arasında ikinci sıradaki İzmir de   uzun yıllardır CHP’li isimler tarafında yönetiliyor.

İzmir’in de SGK’ya 5,3 milyar TL borcu bulunuyor. 3,3 milyar borcu olan Ekrem İmamoğlu liderliğindeki İstanbul Büyükşehir Belediyesi ve 3 milyar TL borçlu durumdaki Adana Büyükşehir Belediyesi de son 5,5 yıldır CHP’de bulunuyor. 

Yorumlar (0 yorum)
Yorum kurallarını okudum ve kabul ediyorum.
Henüz yorum eklenmemiş, ilk yorum ekleyen siz olun.
Sonraki Sayfa