Oyuncu Özge Özder, yaralanan sürücünün değil köpeğin başında bekledi

Bodrum’da köpeğe çarpıp ağır yaralanan motosiklet sürücüsünün değil köpeğin başını bekleyen oyuncu Özge Özder, sosyal medyada gündem oldu.

EK
Ersin Küçükbarak Editör
YAYINLAMA
25 Temmuz 2024 21:44
GÜNCELLEME
26 Temmuz 2024 13:11
Oyuncu Özge Özder, yaralanan sürücünün değil köpeğin başında bekledi
EK
Ersin Küçükbarak Editör

Türkiye bu ara sahipsiz köpeklerle yatıp sahipsiz köpeklerle kalkıyor.

Bir yanda çocuklarını, eşlerini, evlatlarını kuduzdan ya da köpek saldırıları sonrası yaşanan kazalarda kaybeden acılı insanlar diğer yanda ‘sokaklar köpeklerin’ diyecek kadar ileri giderek insanları işgalci ilan edenler var.

Türkiye’de kimse ne hayvanların düşmanı ne de katliam peşinde.

Zarar gören ya da korkup endişelenen insanlar sadece, köpekler kadar kendileri için de empati istiyor.

Hayvan sevgisi bazen öyle bir noktaya ulaşıyor ki, insan sağlığı ve güvenliği arka plana itiliyor.

 “Köpeğe gösterdiğiniz merhameti biraz da insana gösterseniz” dedirtecek görüntüler Bodrum’dan geldi.

Sosyal medyaya yansıyan videonun başrolünde son olarak yandaki oda dizisinde boy gösteren oyuncu Özge Özder var.

İddiaya göre, Bodrum’da yola çıkan başıboş köpek yüzünden bir kaza yaşanıyor.

Motosiklet sürücüsü ağır yaralanıyor.

Özge Özder de yoldan geçtiği sırada kazaya tanık oluyor. İşte Özder, filmin bu noktasında yardım eli bekleyen yaralı sürücünün değil köpeğin başında bekliyor.

Kendi anlatımına göre, önce veterinerleri son çare olarak Bodrum Belediyesi’ni arıyor.

Bodrum Belediyesi hızır gibi yetişiyor.  O sırada cep telefonunu çıkarıp çekim yapan Özder, “çocuğun başını bekliyoruz” diyor. Özder, belediyenin sadece nakil aracı değil veteriner de gönderdiğini belirtiyor.

Bu yüzden Bodrum Belediyesi’ne övgü yağdırıp teşekkür ediyor. Tam belediye nakil aracı, köpeği götüreceği sırada ambulans geliyor.

İşte tam da filmin final sahnesinde “pes” dedirten cümle geliyor.

“Ambulans da yaralıları aldı herhalde…”

Filmdeki kıssadan hisse şu ki, insanlar kendi milletine, kendi insanına, kendi türüne bu kadar yabancılaşacak şekilde savrulma yaşıyor. Köpeği insana tercih ediyor. Bir de, bunu filme alıp paylaşarak sosyal medya deyişiyle duyar kasıyor.

 İşte, yaralılar sadece kendisine birkaç metre mesafedeyken onlar yerine köpeğin başında çekim yapan Özge Özder’in sonu ibretlik filminin deşifresi…

“Maalesef bir motor kazasına tanıklık ettik. Bir motorlu araç bir köpeğimize çarptı ne yazık ki, bizim eve de çok yakın bir yer. Bir çok veteriner aradık arkadaşlar. Yani, niyeyse belediyenin bu kadar çabuk hareket edeceği benim aklıma gelmemişti. Bodrum belediyeyi aramamızla beraber anında ekip yola çıktı. Bakın, anında diyorum. Köpeğin başında bekliyoruz yarım saatlik uzaklıktalar. Burada çocuğun başını bekliyoruz. Size gösteriyorum.  Güzel çocuk bayağı bir yattı. Daha şu an ayaklandı. Bir şey olduğu zaman hayvanlar terk etmeyin. Bulundukları bölgenin başında bekleyip belediyeyi aradığınız anda en hızlı onlar geliyorlar. Şu an bunu bizzat yaşadım ben. Bodrum Belediyeye çok teşekkür ederim. Bir şey söyleyeceğim. Hekimle beraber geldiler ya. Sadece nakil aracı gelmedi baya hekimle geldiler. İğne yapacak arkadaşlar olduğu yerde. Ne kadar çabuk geldiniz ya. (O arada ambulans geliyor) Ambulans da yaralıları aldı herhalde”


Yorumlar (3 yorum)
Yorum kurallarını okudum ve kabul ediyorum.
Gerçek hayvansever 1ay önce Köpeğe çocuk mocuk diyo. seninde insan ırkından olmadığın belli
Fehmi Yıldız 1ay önce Sizin insanlığınıza tüküreyim. İnsan evladı orada can çekişiyor, sende kalkmışsın it üzerinden şov yapıyorsun. rezil kepazesiniz
Arif Yıldırım 1ay önce Bunlar nasıl insanlar yaa? Köpekleri tanrı yaptılar, tapıyorlar. Kendi türlerinin yani insanların hiçbir değeri yok. Şu laflara bakar mısınız Allah aşkına? Bu ne cahillik? Bu ne kendini bilmezlik? Bu ne ruhsuzluk? Bu ne insanlık düşmanlığı? Köpeğe "çocuğumuz" diyor. Motosikletli can çekişirken, "yaralıları da aldılar herhalde" diyor. Yemin ediyorum midemi bulandırıyorlar.
Sonraki Sayfa