Rus istihbaratı: Bombalı saldırgan Türkiye'den iade edildi

Rus istihbarat servisi FSB, Moskova'da bombalı saldırıya karışan ve Muğla’da yakalanan Yevgeniy Serebryakov'un Türkiye'den iade edildiğini açıkladı.

AA
Kaynak AA
YAYINLAMA
26 Temmuz 2024 10:36
GÜNCELLEME
26 Temmuz 2024 10:57
AA
Kaynak AA

Rusya Federal Güvenlik Servisi (FSB), Moskova'nın kuzeyinde gerçekleşen bombalı saldırıya karıştığı şüphesiyle yakalanan Rus vatandaşı Yevgeniy Serebryakov'un Türkiye'den iade edildiğini duyurdu. FSB'nin basın servisinden yapılan açıklamada, Rusya İçişleri Bakanlığı ile ortak çalışarak, Türkiye Cumhuriyeti'nin özel servisleri ve kolluk kuvvetlerinin yardımıyla şüphelinin Bodrum'da yakalandığı belirtildi.


Serebryakov'un yakalanması ve iadesi

FSB açıklamasında, "Moskova'nın kuzeyinde 24 Temmuz 2024'te bir arabanın bombalanması olayına karışan, uluslararası arananlar listesinde yer alan 1995 doğumlu Rus vatandaşı Yevgeniy Serebryakov, 26 Temmuz 2024'te Rusya'ya getirildi." ifadesine yer verildi. Serebryakov'un ilk sorgusunda, "Şubat 2023'te Ukrayna istihbaratıyla işbirliği yapmak için temasa geçtim." dediği belirtildi.


Moskova'da patlama olayı

Rusya'nın başkenti Moskova'da 24 Temmuz sabahı park halindeki bir otomobilde patlama meydana gelmişti. Patlamada araç içinde bulunan bir Rus askeri ve karısı yaralanmıştı. Olay yerinde yapılan incelemeler sonucunda, saldırının Yevgeniy Serebryakov tarafından gerçekleştirildiği tespit edilmişti. Serebryakov'un patlamanın ardından Moskova'dan Bodrum'a kaçtığı anlaşılmıştı.


Türkiye'nin operasyonu ve açıklamalar

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, şüphelinin yakalanma süreciyle ilgili yaptığı açıklamada, İstihbarat Başkanlığı, İnterpol/Europol Daire Başkanlığı, MİT Başkanlığı, Göç İdaresi Başkanlığı, Terörle Mücadele Daire Başkanlığı ve Muğla İl Emniyet Müdürlüğü ile koordinasyon sağlandığını belirtti. Yerlikaya, Rusya INTERPOL Biriminden gelen bilgiler doğrultusunda eşleşen şahsın Bodrum'da Muğla İl Emniyet Müdürlüğü birimlerince yakalandığını duyurdu.


Yorumlar (0 yorum)
Yorum kurallarını okudum ve kabul ediyorum.
Henüz yorum eklenmemiş, ilk yorum ekleyen siz olun.
Sonraki Sayfa