Erdoğan'dan ABD Kongresi'ne Netanyahu tepkisi

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, İsrail Başkanı Binyamin Netanyahu'nun ABD Kongresi'nde alkışlanmasına tepki gösterdi.

O
Onur Çetinkaya Editör
YAYINLAMA
26 Temmuz 2024 16:02
GÜNCELLEME
26 Temmuz 2024 16:34
Erdoğan'dan ABD Kongresi'ne Netanyahu tepkisi
O
Onur Çetinkaya Editör

İsrail Başbakanı Benjamin Netanyahu, Washington'da ABD Kongresi'nde konuştu. Netanyahu, "İsrail, Gazze'ye yerleşmek istemiyor. Gazze'de İsrail'i yok etmeye çalışmayan ve Filistinlilerin başında olduğu sivil bir yönetim olmalı. Gazze'de öngörülebilir bir gelecek için üstün güvenlik kontrolüne ihtiyaç var" dedi. 


"Soykırımcı bir katil alkışlandı"

İstanbul'da Yüksek Teknoloji Teşvik Programı Tanıtım Toplantısı'nda konuşan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, ABD Kongresi'nde  İsrail Başkanı Binyamin Netanyahu'nun alkışlanmasına tepki gösterdi.


ABD Kongresi'ne seslenen Cumhurbaşkanı Erdoğan,  "7 Ekim'den beri insanlar sinema filmi izler gibi ölümleri uzaktan seyrediyor. Bunların katili olan Netanyahu ABD'de alkışlanıyor. Bırakın katliamı durdurmayı, elinde 150 bin insanın kanı olan bir kasabı kongresinde ağırlayan ve ayakta alkışlayan akıl ve vicdan tutulması ile karşı karşıyayız." ifadelerini kullandı.


Bebek katili Netanyahu'yu Hitler'e benzeten Erdoğan, "Lafa gelince tüm dünyaya insan hakları dersi verenler çağımızın Hitler'ini kahraman gibi ağırlarken yüzleri kızarmıyor." dedi.

"Elektrikli otoya 5'er milyar dolar teşvik"

Programda ekonomiye ilişkin de konuşan Cumhurbaşkanı Erdoğan, ekonominin yükselerek farklı bir boyuta çıkacağına dikkat çekti. Cumhurbaşkanı Erdoğan, TOGG'dan yola çıkarak, teşvik haberini de paylaştı. 


Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Endüstriyel boyutta çip üretme kapasitesi hedefiyle 5 milyar dolarlık bir teşvik paketini de devreye alıyoruz. Elektrikli araç üretim kapasitemizi yıllık en az 1 milyon adede çıkarmayı öngören 5 milyar dolarlık teşvik paketini devreye alıyoruz" ifadelerini kullandı. 

Yorumlar (0 yorum)
Yorum kurallarını okudum ve kabul ediyorum.
Henüz yorum eklenmemiş, ilk yorum ekleyen siz olun.
Sonraki Sayfa