Ankara polisi kapkaççıyı, 217 kamera görüntüsünü inceleyerek yakaladı

Ankara'nın Etimesgut ilçesinde bir kadının darbedilerek gasbedilmesiyle ilgili 217 kamera görüntüsünü izleyen polis, şüpheliyi yakaladı.

DHA
Kaynak DHA
YAYINLAMA
27 Temmuz 2024 00:04
GÜNCELLEME
27 Temmuz 2024 00:13
Ankara polisi kapkaççıyı, 217 kamera görüntüsünü inceleyerek yakaladı
DHA
Kaynak DHA

Ankara'da, Etimesgut Şeyh Şamil Mahallesi'nde 9 Temmuz 2024 tarihinde kapkaç olayı meydana geldi.

H.A. isimli kadın, sabah saat 09.00 sıralarında yürüyerek evine giderken bir kişinin saldırısına uğradı.

Gaspçı, kadının cep telefonu ve cüzdanını almak istedi, ancak dirençle karşılaştı.

Şüpheliye direnen H.A. yere düşerek saldırgan tarafından metrelerce sürüklendi. Yaşanan arbede sırasında kadının telefonu ve cüzdanını zorla alan şüpheli olay yerinden kaçtı.

Etimesgut İlçe Emniyet Müdürlüğü Suç Önleme ve Soruşturma Büro Amirliği ekipleri şüpheliyi yakalamak için çalışma başlattı.

Kurulan ekip, 17 gün boyunca çevredeki 217 güvenlik kamerasının tüm görüntülerini inceledi. Görüntüleri tek tek izleyen polisler, yaptıkları detaylı incele sonucunda kapkaçı gerçekleştiren şüphelinin H.B. olduğunu ortaya koydu.

Kimliği belirlenen şüphelinin Sincan ilçesindeki adresine bugün baskın yapıldı. H.B. yakalanırken yapılan üst aramasında, başkasına ait kimlik kartı ve gasbettiği H.A.'ya ait EGO kartı ele geçirildi.

Hırsızlık başta olmak üzere çok sayıda suçtan kaydı bulunan şüphelinin 8 farklı suçtan arandığı ve 5 yıl kesinleşmiş hapis cezasının olduğu anlaşıldı.

H.B., emniyetteki işlemlerinin tamamlanmasının ardından adliye sevk edilecek.

Sincan’daki kapkaç anı bir güvenlik kamerasına da yansıdı. Kamera kaydında caddede kimsenin olmadığı sırada saldırıya uğrayan H.A isimli kadının bir süre direndiği ve yerde sürüklendiği görüldü.

Yorumlar (0 yorum)
Yorum kurallarını okudum ve kabul ediyorum.
Henüz yorum eklenmemiş, ilk yorum ekleyen siz olun.
Sonraki Sayfa