izmir'de kaçak akım soruşturmasında 11 şüpheli serbest bırakıldı

İzmir’de 2 kişinin kaçak akımdan ölüm sonrası gözaltına alınan 11 şüpheli adli kontrol şartı ile serbest bırakıldı.

EK
Ersin Küçükbarak Editör
YAYINLAMA
27 Temmuz 2024 01:43
GÜNCELLEME
05 Ağustos 2024 12:10
izmir'de kaçak akım soruşturmasında 11 şüpheli serbest bırakıldı
EK
Ersin Küçükbarak Editör

İzmir’in Konak ilçesinde yağmurdan korunmaya çalışırken elektrik akımına kapılan iki kişinin ölümüyle ilgili yürütülen soruşturmada  gözaltına alınan İZSU Genel Müdürü ve Gdz Elektrik Dağıtım Genel Müdürü de dahil olmak üzere 11 şüpheliden 9’u, tutuklama talebiyle nöbetçi sulh ceza mahkemesine sevk edildi.

Gürkan Erdoğan: “İhmalim, kusurum veya sorumluluğum yok”

Soruşturma kapsamında ifade veren İZSU Genel Müdürü Gürkan Erdoğan, Bilirkişi Heyeti Raporu'ndaki aleyhindeki iddiaları kabul etmediğini belirtti. Göreve olaydan 20 gün önce başladığını söyleyen Erdoğan, “Bu olayla ilgili herhangi bir bilgim veya görgüm yok. Son 20 gün içinde tarafıma bildirilen bir sorun olmadı. Ölüm olayının gerçekleşmesinden dolayı üzüntü duyuyorum ancak bu olayda ihmalim, kusurum veya sorumluluğum yok” dedi.

Uğur Yüksel de suçlamaları reddetti

Gediz Elektrik Dağıtım Genel Müdürü Uğur Yüksel, soruşturma konusu olaylarla ilgili kendisine ulaşan olumsuz bir durum olmadığını, soruşturma sırasında haberdar olduğunu ve 2015'te yapılan kazı sırasında görevde olmadığını ifade ederek suçlamaları kabul etmedi.

Köseoğlu: “Doğrudan kusurum yok”

2020-2023 yılları arasında İZSU Genel Müdürlüğü görevini yürüten Ali Hıdır Köseoğlu, olay yerinde en son işlemin Gediz Elektrik tarafından yapıldığını belirtti. İZSU’nun yaptığı işlemlerde doğrudan kusuru bulunmadığını savunan Köseoğlu, suçlamaları kabul etmedi.

11 şüpheli serbest bırakıldı

İnanç Öktemay ve Özge Ceren Deniz’in ölümüne ilişkin yürütülen soruşturmada gözaltına alınan İZSU eski Genel Müdürü Ali Hıdır Köseoğlu, İZSU Genel Müdürü Gürkan Erdoğan, İZSU Genel Müdür Yardımcısı Serdar Sadi, Gediz Elektrik Dağıtım Genel Müdürü Uğur Yüksel, Metropol Bölge Müdürü Ali Arcan, Sistem İşletme ve Bakım Müdürü Ekrem Yıldırım, Operasyon Direktörü Sefa Pişkinleblebici, Planlama ve Teknoloji Direktörü Necati Ergin, Yapım İşleri Saha Sorumlusu Mürsel Arıcı, Yapım İşleri Sorumlusu Uzmanı Alper Doğan ve Gediz Elektrik personeli Halit Özpelit’in ifadeleri alındı. Mahkemeye çıkarılan 11 şüpheli, adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.

Kaçak akımdan 2 can gitti

Konak ilçesinde 12 Temmuz'da su birikintisine basan Özge Ceren Deniz ve İnanç Öktemay, elektrik akımına kapılarak hayatını kaybetmişti. Soruşturma kapsamında gözaltı talimatı verilen 35 şüpheliden 33'ü yakalanmış, 6'sı ifadelerinin ardından serbest bırakılmıştı. Emniyetteki işlemlerinin ardından adliyeye sevk edilen 27 şüpheliden 14'ü tutuklanmıştı. Dosya kapsamında 5 şüphelinin daha ihmalinin olduğu belirlenerek gözaltı talimatı verilmiş, bunlardan 3'ü yakalanmış, 1'inin kanser tedavisi gördüğü, diğerinin ise yurtdışında olduğu belirtilmişti. Yakalanan 3 kişi daha sonra adli kontrol şartıyla serbest bırakılmıştı. Dün, bilirkişi raporunun çıkmasının ardından ek gözaltı talimatı verilen 11 şüpheli yakalanmıştı.

Yorumlar (0 yorum)
Yorum kurallarını okudum ve kabul ediyorum.
Henüz yorum eklenmemiş, ilk yorum ekleyen siz olun.
Sonraki Sayfa