Adalet Bakanlığı onay verdi! Tuğrul Türkeş, Kavala'yı ziyaret edecek

Adalet Bakanlığı, AK Parti Ankara Milletvekili Tuğrul Türkeş'in Gezi Davası tutuklusu Osman Kavala ziyaretine onay verdi.

Ecem Çetin Editör
YAYINLAMA
27 Temmuz 2024 16:14
GÜNCELLEME
27 Temmuz 2024 16:42
Adalet Bakanlığı onay verdi! Tuğrul Türkeş, Kavala'yı ziyaret edecek
Ecem Çetin Editör

AK Parti Ankara Milletvekili Tuğrul Türkeş, geçtiğimiz haftalarda Gezi Parkı Davası tutuklusu Osman Kavala'yı ziyaret etmek istediğini açıkladı. 

Tuğrul Türkeş, daha sonra Adalet Bakanlığı'na izin için bir dilekçe başvurusu yaptı. 

Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, geçtiğimiz günlerde dilekçenin 19 Temmuz'da bakanlığa ulaştığını ve değerlendirme aşamasında olduğunu ifade etti. 


Osman Kavala ile birlikte diğer Gezi Parkı Davası hükümlüleri Mine Özerden, Çiğdem Mater, Can Atalay ve Tayfun Kahraman'ı ziyaret etmek isteyen Türkeş, dün sosyal medya hesabından bir açıklama yaptı. 

Talebine yanıt verilmemesine ilişkin bir paylaşımda bulunan Türkeş, AKPM Türk Delegasyonu Başkanı sıfatıyla ve sanıkların durumu hakkında bilgi almak amacıyla ziyarette bulunmak istediğini dile getirdi.

Görüşme talebi ile ilgili nihai karar mercii ve taktir yetkisinin Adalet Bakanlığı'nda olduğunu söyleyen AK Parti Ankara Milletvekili Tuğrul Türkeş, bu konuda herhangi bir ısrarının söz konusu olmadığını ve olmayacağını ifade etti. 


Türkeş, "Talebimiz Gezi Parkı davası kapsamındaki yargılamaları süren tutuklu sanıklardan 5 kişiyi Bakanlık takdirinde ve yasal sınırlar içinde ziyaret etmekten ibarettir. " dedi. 

Siyasetin uzun süredir gündeminde olan konuya ilişkin bir gelişme yaşandı. 

"Ziyaret en kısa zamanda gerçekleştirilecektir"


Tuğrul Türkeş, Adalet Bakanlığı'nın ziyarete onay verdiğini söyledi. 

Türkeş, ziyaretin en kısa zamanda gerçekleşeceğini ifade etti. 

AK Partili Türkeş, “Gezi Parkı Davası” Tutuklu Sanıklarının Ziyaret Konusu;  Adalet Bakanlığı tarafından vaki müracaatımıza şifahen onay verilmiştir. Ziyaret en kısa zamanda gerçekleştirilecektir. Kamuoyuna saygı ile duyurulur." ifadelerini kullandı. 

Yorumlar (0 yorum)
Yorum kurallarını okudum ve kabul ediyorum.
Henüz yorum eklenmemiş, ilk yorum ekleyen siz olun.
Sonraki Sayfa