Ali Erbaş’ın 'Hz. İsa' tashihine Cübbeli Ahmet’ten teşekkür!

Diyanet İşleri Başkanı Erbaş, Hz. İsa sorusuna verdiği cevabın çarpıtılması üzerine bir tashih yayımladı. Cübbeli Ahmet ise teşekkür etti.

Kübra Şenal Editör
YAYINLAMA
27 Temmuz 2024 22:51
GÜNCELLEME
27 Temmuz 2024 23:24
Ali Erbaş’ın 'Hz. İsa' tashihine Cübbeli Ahmet’ten teşekkür!
Kübra Şenal Editör

Ankara'da düzenlenen 'Yazımda Kardeşlik Var' etkinliğinde kendisine yöneltilen “Hz. İsa da ölümlü mü, öldü mü?" sorusuna verdiği cevabın yanlış anlaşıldığını belirten Diyanet İşleri Ali Erbaş, 'Yazarlar Hocalar' adlı gruptan yeni bir açıklamaya yer verdi.


Erbaş, şu ifadelere yer verdi:

Diyanet İşleri Başkanlığı olarak Yazımda Kardeşlik Var etkinliğimiz bağlamında 11 ilden Ankara’da manevi eğitim amaçlı 10 gün kadar misafir ettiğimiz 500 gencimizin veda programında verdiğimiz bir konferans esnasında tevhidden, ahlaktan, ibadetlerin öneminden bahsederken “namazlarınızı ihmal etmeyin, namazsız Müslümanlık olmaz, hepimiz öleceğiz, Bâkî olan Allah’tır, onun dışında herkes fanidir” ifadelerini kullanmıştık. Bu esnada bir gencin “Hz. İsa da ölümlü mü, öldü mü? gibi bir sorusuna Kur’an’dan bazı ayetlerin farklı yorumlarına dayanarak verdiğimiz cevap yanlış anlaşılmaya sebebiyet vermiştir. Niyetimiz gençlerin tevhid akidesinin güçlenmesi, Hıristiyanların teslis akidesinin etkisinde kalıp onun ölümsüz sanılmaması, Bâkî olanın sadece Allah olduğu hakikatini daha iyi anlamaları için Hz. İsa’nın da ölümlü olduğunu belirtmek idi. Bu konudaki itikadımız şudur: Kur’an’a göre;

‎وَمَا قَتَلُوهُ وَمَا صَلَبُوهُ وَلٰكِنْ شُبِّهَ لَهُمْۜ

“Halbuki onu ne öldürdüler ne de çarmıha gerdiler. (Başkası ona benzer kılındığı için) Şüpheye düşürüldüler” (Nisa 157).

بَلْ رَفَعَهُ اللّٰهُ اِلَيْهِؕ

“Bilakis Allah onu katına kaldırmıştır” (Nisa, 158).

Kur’an’dan sonra en önemli kaynaklarımız olan Buharî ve Müslim’de İsa Aleyhisselam’ın ref’i, nüzûlü, nüzulden sonra haçı kıracağı, deccali öldüreceği vb hususları detaylarıyla mevcuttur. Ehli Sünnet alimlerinin görüşleri de Kur’an’a ve Sünnet’e (Buharî, Müslim) dayanmaktadır. Bizim de Hz. İsa konusuna bakışımız ehli Sünnet alimlerimiz çizgisindedir, Allah cümlesinden razı olsun.

Cübbeli Ahmet'ten Erbaş'a teşekkür paylaşımı

Konuya ilişkin paylaşım teşekkür paylaşımı yapan Cübbeli Ahmet (Ahmet Mahmud Ünlü), fitneyi ortadan kaldırdığı için Ali Erbaş'a teşekkür etti. Cübbeli Ahmet, paylaşımında şu ifadelere yer verdi:

"Birkaç gün önce Diyânet İşleri Başkanı Sayın Ali Erbaş’ın Îsâ Aleyhisselâm hakkında yapmış olduğu açıklamaya yine kendisi tarafından bir tashîh ve açıklama gelmiştir. 

Kendisi o günkü programda yanlış anlaşıldığını belirtmektedir. 

Dolayısıyla şerîatta beyân esastır. Son beyânına itibar ederek kendisini tasdîk etmek de dînimizin bize yüklediği vazîfelerdendir. 

Yaptığı bu tashîh ve itikâd beyânı ile fitneyi ortadan kaldırdığı için kendisine teşekkür ederiz."

Yorumlar (1 yorum)
Yorum kurallarını okudum ve kabul ediyorum.
Ali 1ay önce Yalan kivirmaya basladi yine ali ve cübbeli . Allah bizleri sapittirmasin. Itikafi bozuk tayfa
Sonraki Sayfa