AK Parti’den CHP’li Namık Tan’a sert tepki!

“Mavi Vatan” için “yayılmacı politika” ifadesini kullanan CHP Milletvekili Namık Tan’a AK Parti’den sert tepki geldi.

AA
Kaynak AA
YAYINLAMA
28 Temmuz 2024 09:55
GÜNCELLEME
28 Temmuz 2024 10:44
AK Parti’den CHP’li Namık Tan’a sert tepki!
AA
Kaynak AA

"Mavi Vatan" açıklamasında bulunan AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik, "CHP'de 'Mavi Vatan' için 'yayılmacı politika' diyen dış politika kurmayı, yerini 'Mavi Vatan' için 'masal' diyen bir diğerine bırakmış, gözüküyor… Milli siyasetimize karşı bu yaklaşımla konuşan bazı CHP milletvekillerinin, Türkiye'ye karşı başka devletler tarafından kullanılan sözde tezleri bu şekilde defalarca sahiplenmeleri, siyasi savrulma ve sorumsuzluktur. Mavi Vatan'ımız, ana vatanımızın ayrılmaz bir parçasıdır" dedi.


AK Parti'den CHP'ye 'Mavi Vatan' tepkisi

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Ömer Çelik, CHP'li bazı milletvekillerinin "Mavi Vatan" ile ilgili söylemlerine sert tepki gösterdi.


Ömer Çelik'ten sosyal medya açıklaması

Ömer Çelik, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, CHP Milletvekili Namık Tan'ın "Mavi Vatan" için "masal" nitelendirmesinin kabul edilemez, sorumsuz ve yakışıksız bir ifade olduğunu belirtti. Çelik, "Bu, Türkiye'nin milli siyasetine karşı Yunanistan'ın sözde tezlerine destek veren, siyasi pusulasını kaybetmiş bir yaklaşımdır." dedi.


CHP'de değişen söylemler

Çelik, CHP'de "Mavi Vatan" için daha önce "yayılmacı politika" diyen dış politika kurmayının, yerini "masal" diyen bir diğerine bıraktığını ifade etti. Bu değişimi eleştiren Çelik, milli siyasete karşı bu tür söylemlerin siyasi savrulma ve sorumsuzluk olduğunu vurguladı.


Milli siyaset vurgusu

"Mavi Vatan"ın ana vatanın ayrılmaz bir parçası olduğunu belirten Çelik, bazı CHP milletvekillerinin Türkiye'ye karşı başka devletler tarafından kullanılan sözde tezleri defalarca sahiplenmelerinin siyasi savrulma ve sorumsuzluk olduğunu belirtti. Çelik, "Mavi Vatan'ımız, ana vatanımızın ayrılmaz bir parçasıdır." ifadesini kullandı.

Ümit Özdağ, Namık Tan için "Yunanistan Dışişleri Bakanı" benzetmesi yaptı

Zafer Partisi Genel Başkanı Ümit Özdağ ise, CHP'li Namık Tan'ın "Mavi Vatan masalı" ifadesine tepkisini, sosyal medya platformu X'teki @umitozdag hesabından yaptığı paylaşımla ortaya koydu. Ümit Özdağ, "Yunanistan Dışişleri Bakanı Namık Tan, TBB'de yaptığı konuşmada Mavi Vatan için 'masal' dedi." ifadelerini kullandı.

Yorumlar (0 yorum)
Yorum kurallarını okudum ve kabul ediyorum.
Henüz yorum eklenmemiş, ilk yorum ekleyen siz olun.
Sonraki Sayfa