DMM'den Suudi Arabistan'ın İsrail değerlendirmesine düzeltme

Suudi Arabistan'ın 'Türkiye ve İsrail arasındaki diplomatik gerilimde İsrail’in yanında oldu'ğuna ilişkin iddialara DMM'den yalanlama geldi.

Kübra Şenal Editör
YAYINLAMA
29 Temmuz 2024 17:11
GÜNCELLEME
21 Ağustos 2024 16:38
DMM'den Suudi Arabistan'ın İsrail değerlendirmesine düzeltme
Kübra Şenal Editör

Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığı Dezenformasyonla Mücadele Merkezi (DMM) sosyal medya hesabından, Suudi Arabistan Dışişleri Bakanı Faisal bin Farhan Al-Saud hakkında yayılan asılsız iddialara düzeltme getirdi.


"İsrail’i daha mantıklı ve uyumlu buluyoruz" iddiası

Dezenformasyonla Mücadele Merkezi (DMM) söz konusu söylentilerin, Suudi Arabistan Dışişleri Bakanı Faisal bin Farhan Al-Saud tarafından gerçeği yansıtmadığı açıklamasına yer verdi.

DMM'in paylaşımında, "Bazı sosyal medya hesaplarından paylaşılan, "Suudi Arabistan Dışişleri Bakanı, 'Türkiye ve İsrail arasındaki diplomatik gerilimde İsrail’i daha mantıklı ve uyumlu buluyoruz' dedi." iddiası doğru değildir.

Yapılan incelemeler sonucunda, Suudi Arabistan Dışişleri Bakanı Faisal bin Farhan Al-Saud'un ülke medyası veya uluslararası basına yansıyan iddia edildiği gibi bir açıklamasının olmadığı belirlenmiştir.

Ayrıca Suudi Arabistan resmi kaynaklarından edinilen bilgiye göre de Faisal bin Farhan'ın böyle bir açıklaması olmamıştır.

Asılsız iddialara itibar etmeyiniz." denildi.

Yorumlar (0 yorum)
Yorum kurallarını okudum ve kabul ediyorum.
Henüz yorum eklenmemiş, ilk yorum ekleyen siz olun.
Sonraki Sayfa