Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın “Davet ettik, gelmedi” dediği Mahmud Abbas Türkiye’ye geliyor

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın davetlerine rağmen gelmediğini belirterek "özür dilemeli" dediği Filistin Devlet Başkanı Abbas, Türkiye'ye gelecek.

EK
Ersin Küçükbarak Editör
YAYINLAMA
29 Temmuz 2024 21:49
GÜNCELLEME
29 Temmuz 2024 22:07
Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın “Davet ettik, gelmedi” dediği Mahmud Abbas Türkiye’ye geliyor
EK
Ersin Küçükbarak Editör

Filistin Devlet Başkanı Mahmud Abbas, Ak parti ile Yeniden Refah Partisi’ni karşı karşıya getirmişti.

Yeniden Refah Partisi İstanbul milletvekili Doğan Bekin’in “”MahmudAbbas’ın  TBMM’ye gelrek konuşma yapması gerektiği yönündeki sözlerine Cumhurbaşkanı recep tayyip Erdoğan tepki göstermişti.

Erdoğan, “Size davet etmediğimizi kim söylüyor?” sözleriyle davet etmelerine rağmen Abbas’ın gelmediğini açıklamıştı.

Abbas'ın kendilerinden  özür dilemesi gerektiğini belirten Erdoğan, “Bekliyoruz, gelebilecek mi? Gelir veya gelmez ama biz Filistinli kardeşlerimiz adına söylenmesi gerekenleri her yerde dile getiriyoruz” demişti.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, 40 bin masumun katilini alkışlayanları gördükçe sadece insanlık için değil, kendi gelecekleri için de endişelendiklerini dile getirmişti.

“Bugün Gazze'yi yerle yeksan edenlerin kirli gözlerini yarın Anadolu'ya dikmeyeceklerini kim garanti edebilir?” diye soran Erdoğan, “Gazze'deki katliama ses çıkarmayanların aynı olayın başka ülkelerin başına gelmesi halinde tepki vereceğini kimin iddia edebilir?” ifadelerini kullanmıştı.

Ak Parti ile Yeniden refah partisi arasında gerilime yol açan Filistin Devlet Başkanı mahmud Abbas, Türkiye’ye gelecek.

Filistin'in Ankara Büyükelçisi Faed Mustafa, Abbas'ın yakında Türkiye'ye resmi bir ziyarette bulunacağını ve  Cumhurbaşkanı Erdoğan ile görüşeceğini açıkladı.

Filistin resmi ajansı WAFA’ya açıklama yapan Büyükelçi Mustafa, ziyaretin zamanlamasının diplomatik kanallar ve uygun protokoller aracılığıyla kesinleştirileceğini dile getirdi.

Mustafa, bu amaçla görüşmelerin devam ettiğini bildirdi.

TBMM Başkanı Numan Kurtulmuş’un Meclis’te bir konuşma yapması için Mahmut Abbas’ı davet ettiğini hatırlatan Büyükelçi Mustafa, bu konuşmanın planlanması amacıyla diplomatik iletişimin sürdüğünü belirtti.

İki ülke arasındaki iyi ilişkilere işaret eden Büyükelçi Mustafa, Türkiye'nin "Filistin halkının haklarına olan sarsılmaz desteğine, yüksek bir takdirle yaklaştıklarını" vurguladı.

Yorumlar (0 yorum)
Yorum kurallarını okudum ve kabul ediyorum.
Henüz yorum eklenmemiş, ilk yorum ekleyen siz olun.
Sonraki Sayfa