Türkiye Ermenileri Patriği Maşalyan’dan Paris Olimpiyatlarına tepki

Türkiye Ermenileri Patriği Maşalyan, Paris 2024 Olimpiyat Oyunları'nın açılış töreninde Hristiyan inancıyla alay eden çirkin mizansene tepki gösterdi.

AA
Kaynak AA
YAYINLAMA
29 Temmuz 2024 22:06
GÜNCELLEME
29 Temmuz 2024 22:17
Türkiye Ermenileri Patriği Maşalyan’dan Paris Olimpiyatlarına tepki
AA
Kaynak AA

Paris 2024 Olimpiyat Oyunları tarihte ilk defa stat dışında bir törenle başladı.

Paris’in bütün tarihi ve turistik mekanlarının gözler önüne serildiği tören, özellikle zorlama ve aşırı şekilde adeta dünyanın gözüne sokulan LGBT görünürlüğü dolayısıyla eleştiri aldı.

Üstelik LGBT, İsa peygamberin son akşam yemeğini canlandıran karelere de sızdı.

O görüntülere Katolik dünyasından sert tepkiler geldi.

Türkiye Ermenileri Patriği Sahak Maşalyan da sosyal medyadan "Uluslararası Olimpiyat Komitesi Dikkatine" başlıklı bir paylaşım yaptı.

Maşalyan: “Hristiyan inancını aşağılamaya yönelik performansı kınıyorum”

Uluslararası Olimpiyat Komitesi Üyelerine seslenen Maşalyan, "Bir Hristiyan önder olarak Olimpiyat Oyunları'nın açılışında sergilenen Hristiyan inancını aşağılamaya yönelik performansı kınadığımı belirtmek isterim. İnancımızın en kutsal anı olan Rabb'imiz İsa Mesih'in Son Akşam Yemeği'yle alay etmeyi hedefleyen çirkin mizansen dünya Hristiyanlarını derinden yaralamıştır." dedi.

Maşalyan, uluslararası bir spor etkinliği olan Olimpiyat Oyunları’nın, toplumlar arasında uyum ve barışı artırmayı amaçlaması gerekirken, küçük bir azınlığın iki milyarı aşkın üyesi olan bir dini aşağılaması ve hakaretler yağdırmasının aracına dönüştüğünü dile getirdi.

"Kabul edilemez ve saygısızca"

Maşalyan, gereken hassasiyeti göstermeyen Olimpiyat yetkililerini şahsı ve Kilisesi adına kınadı.

LGBT toplumunun kendilerine ve haklarına yöneltilen en küçük bir eleştiriye bile tahammül göstermediğine işaret eden Maşalyan, oysa başkalarının görüş ve inançlarına en hoyrat biçimde saldırma ve hakaret etme hakkını kendilerinde bulduklarına dikkati çekti.

Maşalyan, bu kabul edilemez saygısızca tavrın en çok kendilerine  zarar vereceğini vurguladı.

"Olimpiyatlar başlamadan gölgelendi"

“Umuyorum ki bundan sonra en azından kapanış seremonisinde benzer aşırılıklara ve taşkınlıklara izin vermezsiniz.” diyen Maşalyan, olimpiyat oyunlarının bu skandalla, henüz başlamadan gölgelendiğini vurguladı.

Maşalyan, Olimpiyat Oyunları'ndaki pürüzlerin giderilerek gerçek amacına hizmet edeceğini ummak istediğini sözlerine ekledi.

Yorumlar (0 yorum)
Yorum kurallarını okudum ve kabul ediyorum.
Henüz yorum eklenmemiş, ilk yorum ekleyen siz olun.
Sonraki Sayfa