İsrail saldırıları yüzünden Refah'ta susuzluk tehlikesi

Refah Belediye Başkanı Ahmed Sufi, İsrail saldırıları sonucu ciddi yıkım yaşayan Refah kentinin su kaynaklarının %40'ının kaybedildiğini açıkladı.

AA
Kaynak AA
YAYINLAMA
29 Temmuz 2024 23:51
GÜNCELLEME
30 Temmuz 2024 00:13
İsrail saldırıları yüzünden Refah'ta susuzluk tehlikesi
AA
Kaynak AA

Gazze Şeridi'nin güneyindeki Refah kentinin Belediye Başkanı Ahmed Sufi, İsrail ordusunun devam eden saldırıları ve bunun Refah kenti üzerindeki yıkıcı etkileri hakkında açıklamalarda bulundu. 

Refah'ın altyapısı aistematik şekilde yok ediliyor

Sufi, İsrail'in hava saldırılarının yanı sıra kentin binalarını, tesislerini, su ve kanalizasyon şebekelerini, sokaklarını, çarşılarını, kültür merkezlerini, kütüphanelerini ve parklarını hedef alarak sistematik olarak altyapıyı yok ettiğini belirtti.

Refah'ın büyük kısmı yıkıldı

Sufi, Ebubekir Caddesi'nden Gazze Şeridi'nin güneyindeki Mısır sınırına kadar uzanan bölgede ciddi yıkımlar olduğunu ve Refah'ın güneyindeki mahallelerin tamamen yerle bir edildiğini ifade etti. Kentin %35'ini oluşturan bu bölgelerin, İsrail ordusunun inşa ettiği sınır tampon bölgesinin bir parçası olarak kabul edildiğini söyledi.

Su kaynaklarının yok edilmesi insanlık suçu

İsrail güçlerinin Refah'ın batısındaki Tel Sultan Mahallesi'nde bir kuyu ve ana su tankını bombalamasına değinen Sufi, bu eylemi insanlık suçu ve toplu cezalandırma olarak nitelendirdi. 

Refah su kaynaklarının yüzde 40'ını kaybetti

Sufi, ana su deposunun bombalanması sonucu zaten su sıkıntısı çeken Refah kentinde içme suyu krizinin daha da kötüleştiğini belirtti. İsrail'in saldırılarının başladığı günden bu yana Refah'ın su kaynaklarının yaklaşık %40'ını kaybettiğini vurguladı.

Saldırıların durdurulması için uluslararası çağrı

Sufi, İsrail'in Gazze Şeridi'ndeki yıkıcı saldırılarının durdurulması ve sınır kapılarının açılması gerektiğini belirterek, saldırıların etkilerini hafifletmek için gerekli ekipman, teçhizat ve yardımın ulaştırılması çağrısında bulundu.

İsrail Ordusu soruşturma başlattı

Haaretz gazetesinin haberine göre, İsrail ordusu, Refah'taki su deposunun kendi askerleri tarafından patlayıcılarla havaya uçurulduğunu kabul etti ve olayla ilgili soruşturma başlattı. Haberde, su deposunun patlatılmasının üstlerinden onay alınmadan gerçekleştirildiği belirtildi.

Gazze Şeridi yerle bir oldu

İsrail'in 7 Ekim'den bu yana Gazze Şeridi'ne düzenlediği saldırılarda en az 39 bin 363 Filistinli hayatını kaybetti ve 90 bin 923 kişi yaralandı. Sivil altyapının büyük ölçüde yok edildiği bölgede enkaz altında halen binlerce ölü olduğu dile getiriliyor.


Yorumlar (0 yorum)
Yorum kurallarını okudum ve kabul ediyorum.
Henüz yorum eklenmemiş, ilk yorum ekleyen siz olun.
Sonraki Sayfa