Fransa'dan vatandaşlarına Lübnan uyarısı!

Fransa, İsrail'in Lübnan'a yönelik saldırılarından dolayı vatandaşlarını uyardı. Bölgede artan risk nedeniyle Lübnan'a seyahat edilmemesini önerdi.

AA
Kaynak AA
YAYINLAMA
01 Ağustos 2024 12:00
GÜNCELLEME
01 Ağustos 2024 12:18
Fransa'dan vatandaşlarına Lübnan uyarısı!
AA
Kaynak AA

İşgalci İsrail, Gazze'ye saldırılarına devam ederken gözünü komşulara dikti. Soykırımcı İsrail'in Lübnan'a yönelik bombardımanları artarken AB ülkelerinden vatandaşlarına uyardı geldi. Orta Doğu'da artan gerilim nedeniyle Lübnan'a seyahat planı olanlara çağrıda bulundu.


Fransa'dan Lübnan uyarısı

Fransa Dışişleri Bakanlığının internet sitesinde yer alan seyahat uyarıları bölümüne Lübnan'la ilgili yeni açıklamada şu ifadeler yer aldı:


Orta Doğu'da Gerilim tırmanabilir

"Zorunlu nedenler dışında, turist ve aile ziyaretleri de dahil olmak üzere Lübnan'a seyahat etmeyin."

Halihazırda Lübnan'da bulunan Fransız vatandaşlarına ise "Son derece dikkatli olun" uyarısında bulundu. Yapılan açıklamada, başkent Beyrut'taki Fransa Başkonsolosluğunun internet sitesine düzenli olarak başvurmaları da önerildi.


Mecdel Şems saldırısı

İsrail'in işgali altında bulunan Golan Tepeleri'ndeki Mecdel Şems beldesindeki futbol sahasına 27 Temmuz'da roket isabet etmesi sonucu aralarında çocukların da yer aldığı 12 kişinin hayatını kaybettiği, 17'si ağır 35 kişinin yaralandığı duyurulmuştu.

İsrail ordusu, saldırıdan Lübnan Hizbullahı'nın sorumlu olduğunu açıklarken, Hizbullah ise saldırının kendileri tarafından gerçekleştirildiği iddialarını yalanlamıştı.

Başbakan Binyamin Netanyahu, saldırının ardından "Hizbullah, şimdiye kadar ödemediği ağır bir bedel ödeyecek." ifadesini kullanmıştı.

İsrail ordusu, Lübnan'ın güneyine hava saldırısı düzenlemiş, daha sonra da Beyrut'ta meydana gelen patlamaların arkasında olduğunu açıklamıştı.

Yorumlar (0 yorum)
Yorum kurallarını okudum ve kabul ediyorum.
Henüz yorum eklenmemiş, ilk yorum ekleyen siz olun.
Sonraki Sayfa