MSB'den Gazze'de koşulsuz ateşkes çağrısı: Derhal!

MSB Basın ve Halkla İlişkiler Müşaviri Tuğamiral Zeki Aktürk, "Gazze'de derhal koşulsuz ateşkes yapılmalıdır" dedi.

Kübra Şenal Editör
YAYINLAMA
01 Ağustos 2024 12:08
GÜNCELLEME
01 Ağustos 2024 14:11
MSB'den Gazze'de koşulsuz ateşkes çağrısı: Derhal!
Kübra Şenal Editör

MSB Basın ve Halkla İlişkiler Müşaviri Tuğamiral Zeki Aktürk, bakanlıkta düzenlediği basın bilgilendirme toplantısında, Türk Silahlı Kuvvetlerinin (TSK) komuta kademesinin şekillendiği Yüksek Askeri Şura toplantısının Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan başkanlığında Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'nde yapılacağını hatırlattı. Öte yandan Aktürk, Gazze meselesine değinerek "Derhal ateşkes" dedi.

"İsrail bölgemizi felakete sürüklüyor"

İsrail'in Gazze ve komşulara yönelik yaptığı saldırıların bölgemizi de etkilediğini belirten Aktürk, "İsrail, bölgemizi daha büyük felaketlere sürükleme riski taşıyan haksız ve hukuksuz uygulamalarını, masum sivilleri hedef alan insanlık dışı saldırılarını ve katliamlarını sürdürmektedir.

İsrail'in Gazze'ye saldırılarında hayatını kaybeden Filistinlilerin sayısı 40 bine yaklaşmıştır. Gazze'de hayatta kalabilenler ise yerlerinden edilmiş ve temel insani ihtiyaçlarından yoksun halde yaşamak zorunda bırakılmıştır.

Okullar, hastaneler ve diğer sivil hedefler İsrail bombalarının hedefi olmaya devam etmektedir. Öte yandan, İsrail'in saldırılarını Yemen'e ve Lübnan'a yöneltmesi bölgemizde çatışmaların yayılması ve istikrarsızlık riskini artırmaktadır.

İsrail'in uluslararası hukuk çerçevesinde hareket etmesini, uluslararası toplumun çağrısı ve Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi kararı çerçevesinde derhal ve koşulsuz ateşkesi kabul etmesi gerektiğini bir kez daha vurguluyoruz." dedi.

Yorumlar (0 yorum)
Yorum kurallarını okudum ve kabul ediyorum.
Henüz yorum eklenmemiş, ilk yorum ekleyen siz olun.
Sonraki Sayfa