Hamas'tan Muhammed Deif açıklaması: Haberler doğru değildir

IDF'nin Muhammed Deif'in katledildiğine yönelik yaydığı haberlerin ardından Hamas basını 'algı çalışmasını' olduğunu belirterek iddiaları yalanladı.

Kübra Şenal Editör
YAYINLAMA
01 Ağustos 2024 12:31
GÜNCELLEME
01 Ağustos 2024 13:18
Hamas'tan Muhammed Deif açıklaması: Haberler doğru değildir
Kübra Şenal Editör

İsrail Savunma Kuvvetleri (IDF) sosyal medya platformunda, Gazze'ye düzenlediği saldırıda Hamas'ın askeri kanadı İzzeddin El Kassam Tugayları'nın lideri Muhammed Deif'i katlettiğine yönelik iddialarda bulundu. Hamas basınından çok geçmeden açıklama geldi.


İsrail'in algı çalışması

İsmail Heniyye suikastından sonra işgalci İsrail, sosyal medyadan Hamas askeri kanadı için algı çalışması başlattı. İsrail Savunma Kuvvetleri (IDF) tarafından İzzeddin El Kassam Tugayları'nın lideri Muhammed Deif'i için 'bertaraf edildi' ifadesini kullandı. İddiaların üzerine Hamas basınından açıklama gecikmedi.


Hamas İslamî Direniş Hareketi tarafından paylaşılan açıklamada şu bilgiler yer aldı; 

"İşgalci İsrail'e karşı yürütülen kurtuluş savaşımız bir çok cephede devam ediyor.

Siyonist İsrail soykırım savaşını sadece askeri cephede değil medya savaşlarıyla da devam ettiriyor.

Siyonist İsrail'in Kassam Tugayları Askeri Komutanı Muhammed Dayf'ın şehid edildiği ile alakalı paylaştığı,  algı operasyonu ve manipülasyon manevraları olan haberlere itibar edilmemesi, Hareketi ilgilendiren konularda Hareketin askeri ve siyasi sözcüleri ile resmi kanallarından paylaşılmayan hiç bir haberin dikkate alınmaması konusunda hassasiyet gösterilmelidir."

IDF ne demişti?

"IDF ve Shin Bet, 13 Temmuz 2024'te IDF ve Shin Bet'in ortak operasyonuyla savaş uçaklarının Han Yunus bölgesine saldırdığını ve şimdi, istihbarat kontrolünün ardından saldırının Muhammed'i öldürdüğünün doğrulanabileceğini duyurdu.

İsrail Savunma Kuvvetleri (IDF), Hamas'ın askeri lideri Muhammed Deif'in 13 Temmuz'da düzenlenen hedef alan hava saldırısında öldürüldüğünü iddia etti. İsrail gazetesi The Jerusalem Post'a göre Deif'in hayatını kaybettiğini kesin olarak teyit eden ek istihbarat bugün alındı."

Yorumlar (0 yorum)
Yorum kurallarını okudum ve kabul ediyorum.
Henüz yorum eklenmemiş, ilk yorum ekleyen siz olun.
Sonraki Sayfa