Türk Komedi Filmi ''Mavi Boncuk'' Konusu Nedir?

''Mavi Boncuk'' bu akşam yeniden izleyici ile buluşuyor. Peki, Türk Komedi Filmi ''Mavi Boncuk'' Konusu Nedir? ''Mavi Boncuk'' Oyuncuları Kimlerdir?

Büşra Ünal Editör
YAYINLAMA
06 Ağustos 2024 11:49
GÜNCELLEME
06 Ağustos 2024 11:49
Türk Komedi Filmi ''Mavi Boncuk'' Konusu Nedir?
Büşra Ünal Editör

Ertem Eğilmez'in yönetmenliğini yaptığı 1975 yapımı Türk Komedi Filmi ''Mavi Boncuk'' Konusu Nedir? Oyuncuları Kimlerdir? İşte detaylar...

Türk Komedi Filmi ''Mavi Boncuk'' Konusu Nedir?


Mavi Boncuk, 1 Ocak 1975'te vizyona giren bir Türk komedi filmidir. 

Yönetmenliği ve yapımcılığı Ertem Eğilmez tarafından üstlenilen film, Zeki Alasya ve Sadık Şendil'in de katkılarıyla yazılmıştır. 

Başrollerde Emel Sayın, Tarık Akan, Zeki Alasya, Metin Akpınar, Halit Akçatepe, Münir Özkul, Kemal Sunal, Adile Naşit ve Perran Kutman yer almaktadır.

''Mavi Boncuk'' Filmi Hikayesi Nedir?


Film, altı arkadaşın (Baba Yaşar, Kamil Usta, Süleyman, Necmi, Cafer ve Mıstık) hikayesini anlatır. Bu altı kişi, Emel Sayın’ın sahne aldığı bir gazinoya eğlenmek için giderler. Ceplerindeki paranın gazete ilanındaki fiks menüyü karşılayacağını düşünürler, ancak hesap beklenenden yüksek gelir. Yüksek hesabı ödeyemeyen grup, kötü muamele görür ve gazinonun sahibinden intikam almak için Emel Sayın'ı kaçırmaya karar verirler.

Planlarını başarılı bir şekilde uygulayan arkadaşlar, Emel Sayın'ı Baba Yaşar’ın evinin çatı katında saklarlar. Zamanla, Emel Sayın ve onu kaçıran grup arasında bir dostluk gelişir. 

Gazino patronu, istenen fidyeyi ödemesine rağmen Emel Sayın, bu evden ayrılmak istemez. Sonunda ekip, Emel Sayın’ı yine halıya sararak zorla geri götürmek zorunda kalır. Ancak film, Emel Sayın’ın 6 arkadaşın Boğaz manzaralı bir tepede açtıkları restorana gelmesiyle son bulur.

Bu film, dönemin ve Türk sinemasının en büyük oyuncularından oluşan bir kadroyla dikkat çeken nadir eserlerden biridir. 

Emel Sayın, filmde kendisini canlandırırken, Tarık Akan, yakışıklı Necmi rolüyle Emel Sayın'a aşık olan bir karakteri canlandırmaktadır.

Ünlü komedi ikilisi Zeki Alasya (Şeker Kamil) ve Metin Akpınar (Süleyman), bu filmde de yer almış ve Zeki Alasya senaryonun yazımına da katkıda bulunmuştur. 

Dönemin dikkat çeken diğer isimlerinden Halit Akçatepe ise Mıstık rolünde karşımıza çıkmaktadır. Münir Özkul (Baba Yaşar) ve Adile Naşit (Adile) de ev sahipleri olarak filmde yer alırlar. 

Perran Kutman hizmetçi rolünde, Kemal Sunal ise saf bir karakter olan Kaymakam Cafer rolünde yer alır.

Filmin müzikleri, başrolde yer alan Emel Sayın ve besteci Alekper Tagıyev tarafından yapılmış ve "Mavi Boncuk" adlı parça, Emel Sayın’ın en bilindik şarkılarından biri olmuştur. 

Yapım, Ertem Eğilmez ve Nahit Ataman’ın sahibi olduğu Arzu Film tarafından gerçekleştirilmiştir. 

1974 yılında İstanbul’da çekimlerine başlanan film, aynı yıl içinde tamamlanmış ve 1975 yılının ilk gününde sinemalarda gösterime girmiştir. 

Film, gişede büyük bir başarı elde etmiş ve Türk sinemasının en tanınmış yapımlarından biri olmuştur.

''Mavi Boncuk'' Filmi Oyuncuları Kimlerdir?

  • Emel Sayın - Kendisi
  • Kemal Sunal - "Kaymakam" Cafer
  • Zeki Alasya - "Şeker" Kamil
  • Metin Akpınar - "Kanuni" Süleyman
  • Halit Akçatepe - Mıstık
  • Münir Özkul - "Baba" Yaşar
  • Tarık Akan - "Yakışıklı" Necmi
  • Adile Naşit - Adile
  • Hüseyin Kaşif - Sadaka Verip Dayak Yiyen Adam
  • Perran Kutman - Hizmetçi
  • Feridun Çölgeçen - Gazino Sahibi
  • Ali Demir - Zarfı Alan Gazino Çalışanı
  • Giray Alpan - Şef Garson
  • Yusuf Çetin - Hesabı Getiren Garson
Yorumlar (0 yorum)
Yorum kurallarını okudum ve kabul ediyorum.
Henüz yorum eklenmemiş, ilk yorum ekleyen siz olun.
Sonraki Sayfa