İran’dan İsrail’e: Kahrol düşman, al sana bombe!

İran ve İsrail, dünya gündemi ile oynamaya devam ediyor. Aylar önce Tel Aviv’in boş tarlalarına füzeler gönderen İran, gözdağı satmayı sürdürüyor.

Kübra Şenal Editör
YAYINLAMA
06 Ağustos 2024 12:08
GÜNCELLEME
06 Ağustos 2024 12:10
İran’dan İsrail’e: Kahrol düşman, al sana bombe!
Kübra Şenal Editör

31 Temmuz tarihinde İran'ın başkenti Tahran'a giden Hamas lideri ve Filistin seçilmiş son Başbakan'ı İsmail Heniyye, burada kaldığı konutunda İsrail tarafından düzenlenen saldırıda şehit oldu. Heniyye'nin işgal altında olan ülkesi Filistin'de uğramadığı saldırının Tahran'da gerçekleşmiş olması gözleri İsrail'den çok İran'a çevirdi.


Ankara Masası yazarlarından Kübra Şenal, İran ve İsrail arasında görünen danışıklı dövüşü kendine özgü üslubuyla kaleme aldı.


Göstermelik İran füzeleri Tel Aviv'e gönderildi

Geçtiğimiz aylarda İran'ın Şam'daki Büyükelçisi'ni katleden İsrail'e intikam bayrakları çekilmişti. Sosyal medya aracılığıyla İsrail'e misilleme yapacağını duyuran İran, Tel Aviv'i füzeler gönderdi.

Birkaç gün sonra İran'ın, Tel Aviv'deki boş tarlaları bombaladığı ortaya çıktı.

Yazar, İran'ın şubat ayındaki bu algı şovuna değinerek Donald Trump'ın geçen yıl gündem olan bir konuşmasını hatırlattı. Trump İran'ın, ABD'ye saldırmak için müsaade istediklerini itiraf etmişti.


Heniyye'den sonra bayraklar yine yarıya indi

İran, İsmail Heniyye'nin şehadetinin ardından bayrakları yarıya indirerek intikam yemini etti. İran yine sosyal medyayı kullanarak İsrail'e gözdağı mesajları vermeye başladı.


Heniyye suikastında güvenlik zafiyetinin kasıtlı olduğunu ve bu durumu, İran'ın İsrail hayranlığına bağlayan yazar Şenal, Yahudilerin Pers İmparatorluğu dönemindeki yaşamı ve deneyimlerini yazdı.


Yazarın kaleme aldığı köşede, 'Kudüs tapınakları üzerinden Yahudi-İran ilişkisi dikkati çekti.

İşte Kübra Şenal'ın o yazısı...

YAZIYI OKUMAK İÇİN TIKLAYIN >>>

Yorumlar (0 yorum)
Yorum kurallarını okudum ve kabul ediyorum.
Henüz yorum eklenmemiş, ilk yorum ekleyen siz olun.
Sonraki Sayfa