Mamak Belediyesinden 'Musiki Muallim Mektebi' iddiasına yanıt!

Mamak Belediyesi, Musiki Muallim Mektebi’nin düğün salonuna çevrildiği ve bakanlık tarafından soruşturma başlatıldığı iddialarına ilişkin açıklama yaptı.

Ecem Çetin Editör
YAYINLAMA
06 Ağustos 2024 13:28
GÜNCELLEME
06 Ağustos 2024 15:53
Mamak Belediyesinden 'Musiki Muallim Mektebi' iddiasına yanıt!
Ecem Çetin Editör

Mamak Belediyesi ile ilgili bir iddia gündeme geldi. Kültür Bakanlığının mülkiyetinde olan ancak Mamak Belediyesinin kullanımına verilen Musiki Muallim Mektebi binasını düğün salonuna çevirdiği iddia edildi.  

Bunun üzerine Kültür ve Turizm Bakanlığının harekete geçtiği ve konuya ilişkin inceleme başlatarak, suç duyurusunda bulunduğu öne sürüldü. 


Mamak Belediyesinden söz konusu iddiaya ilişkin açıklama geldi. 

Belediye, Cumhuriyet Tarihi’nin ilk kültür ve sanat durağı olan Musiki Muallim Mektebi'nin Mamak Belediyesinin idari birimleriyle birlikte, kültürel ve sanatsal etkinliklerine ev sahipliği yapan önemli bir yapı olduğunu söyledi. 


Merkezin bünyesinde 24 saat hizmet veren uyanık kütüphanelerinin bulunduğunu ifade eden Mamak Belediyesi, bu doğrultuda kütüphanenin huzurunu ve işlevini bozacak herhangi bir faaliyetin içerisinde yer almadıklarını belirtti. 

"Söz konusu değil"


Belediye, Musiki Muallim Mektebi’nde düğün salonu gibi tarihi yapının aslına zarar verecek bir yapının yapılmasının söz konusu dahi olmadığını aktardı. 

Mamak Belediyesi, mektebin iç avlusunda bulunan havuz alanının kültürel söyleşiler, tiyatro oyunlarının perde arası dinlenme alanı, edebiyat toplantıları ve merkez bünyesinde düzenlenen nikâh törenlerinin ardından fotoğraf çekimleri için yeniden düzenlendiğini ifade etti. 


Yürütülen çalışmanın bu kapsamda olduğunu ifade eden belediye, "Basit tadilat izinleriyle tarihi yapıya zarar vermeden ve yapı kullanım amaçlarını değiştirmeden devam ettirilmektedir. Bu çalışmalar, Kültür Varlıklarını Koruma Kurulları ile koordinasyon içerisinde yürütülmekte olup, kurul kararları doğrultusunda şekillendirilmektedir." dedi. 


1 Nisan'dan itibaren binada hiçbir işlem yapılmadığını ifade eden belediye, , Ankara’nın eşsiz bir eseri ve Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün emaneti olan Musiki Muallim Mektebi’ni titizlikle korunduğunu belirtti. 


"Asılsız iddialara itibar edilmemeli"

Müfettiş görevlendirilmesinin asılsız olduğu aktarılırken, "Bu konuda basında yer alan asılsız iddialara itibar edilmemesini kamuoyuna saygıyla duyururuz." ifadelerine yer verildi. 

Yorumlar (0 yorum)
Yorum kurallarını okudum ve kabul ediyorum.
Henüz yorum eklenmemiş, ilk yorum ekleyen siz olun.
Sonraki Sayfa