Destici’den “büyük yıkım planı” konusunda uyarı

BBP lideri Mustafa Destici, bugün İran'ın toprak bütünlüğüne ve varlığına yönelik hamlelerin, Türkiye'yi nasıl ilgilendirdiğini anlattı.

AA
Kaynak AA
YAYINLAMA
07 Ağustos 2024 15:32
GÜNCELLEME
07 Ağustos 2024 17:47
Destici’den “büyük yıkım planı” konusunda uyarı
AA
Kaynak AA

Büyük Birlik Partisi (BBP) Genel Başkanı Mustafa Destici, Türkiye ve İran üzerindeki tehditler hakkında açıklamalarda bulundu. Destici, İran'ın toprak bütünlüğüne yönelik saldırıların, Türkiye'yi de kapsayan geniş çaplı bir yıkım planının parçası olabileceğini belirtti. Bu değerlendirmeyi partinin genel merkezinde düzenlediği basın toplantısında yaptı.

Olimpiyat başarıları ve sporculara övgü

BBP lideri Destici, Türkiye'yi Paris 2024 Olimpiyat Oyunları'nda başarıyla temsil eden tüm milli sporculara tebriklerini bildirdi. Milli güreşçi Buse Tosun Çavuşoğlu'nun bronz madalya kazanmasını ve A Milli Kadın Voleybol Takımı'nın yarı finale yükselmesini vurgulayan Destici, tüm sporculara minnettarlığını ifade etti. Ayrıca milli boksör Buse Naz Çakıroğlu'na da övgülerde bulundu.

Irak'ta PKK ile bağlantılı partilerin kapatılması

Destici, Irak hükümetinin PKK ile bağlantılı bir partiyi kapatması üzerine değerlendirmelerde bulundu. Mart ayında Türkiye'den bir heyetin Irak'ı ziyaret etmesinin ardından, Bağdat yönetiminin PKK'yı resmen tehdit olarak tanımladığını ve ülkede yasaklı bir örgüt ilan ettiğini aktardı. Destici, "Irak'ın kapattığı yerde Türkiye'de bu yapıların varlığı kabul edilemez" diyerek Türkiye'deki duruma dikkat çekti.

Anayasa Mahkemesi'ne eleştiri

Destici, Anayasa Mahkemesi'ni (AYM) eleştirerek, 3 yıldır sonuçlanmamış parti kapatma davasına dikkat çekti. Bu süreçte iki yeni partinin kurulduğunu belirten Destici, AYM'nin Türkiye sınırları içinde ayrı bir devlet haritası barındıran tişört giyen bir kişiye verilen cezanın kaldırılmasına ve Can Atalay kararına da karşı çıktı.

Bölgesel güvenlik ve küresel siyaset

Destici, İran'ın bir savaşın içine çekilmek istendiğini öne sürerek, ABD'nin bölgedeki emperyalist planlarına dikkat çekti. PKK'nın, bölgedeki siyasi yapılar üzerindeki etkisini vurgulayan Destici, Avrupa ve ABD'nin bu örgütlenmelerin hamiliğini üstlendiğini söyledi. Türkiye ve bölge üzerindeki tehditlerin göz ardı edilmemesi gerektiğini belirtti.

Yorumlar (1 yorum)
Yorum kurallarını okudum ve kabul ediyorum.
Harun Ayyıldız 1ay önce pkklılara o kadar müsamaha gösteren yönetimler bile terör örgütüyle bağlantılı partileri kapatıyor ve kapatılması lazımdı diyor ama bize gelince pkkyla kucak kucağa sözde siyasi parti tbmmde sayın öcalan haltı yiyor valla katlanamıyorum
Sonraki Sayfa