TBMM Dijital Mecralar Komisyonu Instagram gündemiyle toplanıyor!

Hüseyin Yayman, bu hafta içi ya da önümüzdeki hafta başında TBMM Dijital Mecralar Komisyonu'nun Instagram gündemiyle toplanacağını söyledi.

AA
Kaynak AA
YAYINLAMA
07 Ağustos 2024 17:17
GÜNCELLEME
07 Ağustos 2024 17:39
TBMM Dijital Mecralar Komisyonu Instagram gündemiyle toplanıyor!
AA
Kaynak AA

2 Ağustos'ta Bilgi Teknolojileri Kurumu (BTK) tarafından erişim engeli getirilen Instagram'la ilgili gelişmeler yakından takip ediliyor. Instagram yetkilileriyle görüşme halinde olan siyasi isimlerden açıklamalar geliyor. 

Son olarak Instagram'la ilgili TBMM Dijital Mecralar Komisyonu Başkanı ve AK Parti Hatay Milletvekili Hüseyin Yayman'dan açıklama geldi. 

Yayman, 'Instagram bugün açıldı' ya da 'Instagram şu saat açılıyor' şeklindeki ifadelerin beklentiyi daha da yükselttiğini ve tarafların farklı bir psikoloji içerisine girmesine yol açtığını söyledi. 

Bir müzakere ve dijital diplomasinin yürütüldüğünü ifade eden Hüseyin Yayman, bu dijital diploması tabiatı gereğinin biraz daha sonuç odaklı olarak, ekranlardan uzak bir biçimde konunun ele alınması gerektiğini belirtti. 


TBMM Dijital Mecralar Komisyonu Başkanı Hüseyin Yayman, Instagram'ın ve Meta'nın Türkiye'deki kurallara uyduğu takdirde meselenin kolay bir şekilde çözüleceği kanaatinde olduğunu söyledi.

Dijital ağların herkesin kendini özgürce ifade edeceği yerler olduğunu ifade eden Yayman, buranın birtakım  ideolojik, dini ve birtakım değer yüklü kavramlarla farklı bir biçimde ele alınmasının doğru olmadığını belirtti. 

"Müzakerenin kurallarına uygun bir biçimde işlemesi gerektiğini düşünüyoruz


Yayman, şu ifadeleri kullandı;


Komisyon toplanıyor 

Milletvekilleri ile görüşme halinde olduğunu ifade eden TBMM Dijital Mecralar Komisyonu Başkanı ve AK Parti Hatay Milletvekili Hüseyin Yayman, bu hafta içerisinde ya da haftanın başında TBMM Dijital Mecralar Komisyonu’nun Instagram gündemiyle veya dijital gündemle toplanacağını açıkladı. 


"Meta yetkilileri de gelsin derlerse de onları da davet edeceğiz"

Yayman, şunları söyledi; 

Yorumlar (0 yorum)
Yorum kurallarını okudum ve kabul ediyorum.
Henüz yorum eklenmemiş, ilk yorum ekleyen siz olun.
Sonraki Sayfa