Adalet Bakanı Tunç'tan, Roblox erişime engeline ilgili açıklama

Adalet Bakanı Tunç, Roblox'un erişim engeline ilişkin, “Devletimiz, çocuklarımızın korunmasını sağlamak için gerekli tedbirleri almakla yükümlüdür." dedi.

AA
Kaynak AA
YAYINLAMA
07 Ağustos 2024 23:01
GÜNCELLEME
04 Eylül 2024 11:26
Adalet Bakanı Tunç'tan, Roblox erişime engeline ilgili açıklama
AA
Kaynak AA

Tunç, sosyal medya hesabındaki açıklamasında, Roblox isimli çevrimiçi oyun platformunun çocukların istismarına neden olacak içerikler barındırdığını belirtti.

Bu yüzden, Roblox ioyun platformuna ve uygulama marketlerindeki linklerine, Adana Cumhuriyet Başsavcılığınca yürütülen soruşturma kapsamında Adana 6. Sulh Ceza Hakimliğince erişim engeli getirildiğini hatırlatan Bakan Tunç, kararın "İnternet Ortamında Yapılan Yayınların Düzenlenmesi ve Bu Yayınlar Yoluyla İşlenen Suçlarla Mücadele Edilmesi Hakkında Kanun"da belirtilen hususlar çerçevesinde alındığını dile getirdi.

Bakan Tunç, Türkiye Cumhuriyeti’nin bir hukuk devleti olduğunun altını çizdi.

Devletin, Anayasa’ya göre çocukların korunmasını sağlamak için gerekli tedbirleri almakla yükümlü olduğuna işaret eden Bakan Tunç, geleceğin teminatı çocukların üstün yararının gözetilmesi, onların korunması ve desteklenmesinin herkesin görevi olduğunu vurguladı.

Bakan Tunç, Türkiye'nin, dünyadaki gelişmeleri yakından takip eden, teknolojiyi en iyi şekilde kullanan ülkelerin başında geldiğini de aktardı.

"Ancak teknolojinin olumsuz yönde kullanılması asla kabul edilemez” diyen Tunç,  ülkesi ve milletinin geleceğini düşünen, sorumluluk makamında bulunan herkesin çocukları hedef alan bu tür durumlara karşı hassasiyetle yaklaşması, popülist ve sorumsuz söylemlerden uzak durması gerektiğini bildirdi.

Bakan Tunç, “Toplumsal yapımıza dinamit koymaya yönelik girişimlere, çocukların istismarına, şiddete teşvik edilmesine, her biri birer cevher olan evlatlarımızın gelişimini olumsuz yönde etkileyecek faaliyetlere asla müsaade edilmeyecektir." İfadelerini kullandı.

Yorumlar (0 yorum)
Yorum kurallarını okudum ve kabul ediyorum.
Henüz yorum eklenmemiş, ilk yorum ekleyen siz olun.
Sonraki Sayfa