İlan sitelerinde yenilik: İnsanlar aldatılmayacak, fiyat katlanmayacak

Ticaret Bakanı Bolat, yeni ilan sitesi düzenlemeleri sayesinde fiyatların şişirilmesi ve insanların aldatılmasını engelleyeceklerini söyledi.

EK
Ersin Küçükbarak Editör
YAYINLAMA
08 Ağustos 2024 01:08
GÜNCELLEME
08 Ağustos 2024 01:32
İlan sitelerinde yenilik: İnsanlar aldatılmayacak, fiyat katlanmayacak
EK
Ersin Küçükbarak Editör

Ticaret Bakanı Ömer Bolat, İstanbul Hazır Giyim ve Konfeksiyon İhracatçıları Birliği (İHKİB) tarafından düzenlenen İstanbul Hazır Giyim ve Moda Fuarı'nın (IFCO) açılışında basın mensuplarının sorularını yanıtladı. Instagram’a erişim engelinin e-ticareti etkileyip etkilemediğine dair bir soruya Bolat, "Instagram üzerinden yapılan ticaret, e-ticaret kanununun tanımına girmiyor. Çünkü bu işlemler daha sonra telefon veya WhatsApp üzerinden tamamlanıyor" cevabını verdi.

“İhracatta düşüş yok”

İhracattaki son duruma değinen Bolat, "İhracatımızda bir düşüş yok. Geçen yıl mal ihracatımız 8,8 milyar dolar, hizmet ihracatımız ise 17,5 milyar dolar arttı. Ekonomik büyümede ve istihdamda olumlu gelişmeler yaşanıyor" dedi. Avrupa'daki durgunluğun hazır giyim ihracatına yansıdığına dikkat çeken Bolat, "Avrupa'da talep düşük. Ancak fuardaki canlılık, AB ve ABD'de faiz indirimlerinin başlamasıyla siparişlerin artacağına işaret ediyor" dedi.

“Yeni ithalat düzenlemeleri tüketici ve esnafın isteği”

Yurt dışından posta veya hızlı kargo yoluyla gelen eşyaların kıymet bedelinin 30 avroya indirilmesine ilişkin konuşan Bolat, düzenlemenin, belirli bir firma, şahıs veya ülkeye yönelik olmadığını söyledi.

Emlakta ilan sitelerine çeki düzen gelecek

Bolat, 15 Eylül’de yürürlüğe girecek ilan sitesi düzenlemelerinin, internet ortamında manipülatif işlemleri önleyeceğini ve fiyatların gereksiz yere şişirilmesini engelleyeceğini belirtti.

"Türkiye imalatta hala çok güçlü bir ülke"

Türkiye'deki tekstil üretiminin Mısır’a kaydırıldığı iddialarına da değinen Bolat, "Türkiye imalatta hala çok güçlü bir ülke. Yabancı yatırımcılar Türkiye’nin güçlü müteşebbisleriyle rekabet etmekte zorlanıyor" dedi.

Bolat, fuarın tekstil ve hazır giyim sektörüne büyük katkı sağlayacağını belirterek, "Dünyanın her yerinden gelen 3 binden fazla alıcı burada. Türk konfeksiyonunun kalitesine ve marka gücüne inandıkları için buradalar. Firmalar oldukça memnun ve yoğun görüşmeler yapıyorlar" diye ekledi.

Yorumlar (0 yorum)
Yorum kurallarını okudum ve kabul ediyorum.
Henüz yorum eklenmemiş, ilk yorum ekleyen siz olun.
Sonraki Sayfa