Dilan Polat'a bir kötü haber daha! Tahliye yine reddedildi

Dilan Polat'ın tahliye talebinde bir kez daha ret kararı verildi. Polat çiftinin içerisinde yer aldığı 28 sanığın bir sonraki mahkemesi 4 Eylül'de olacak.

Ecem Çetin Editör
YAYINLAMA
09 Ağustos 2024 15:04
GÜNCELLEME
09 Ağustos 2024 15:51
Dilan Polat'a bir kötü haber daha! Tahliye yine reddedildi
Ecem Çetin Editör

Türkiye'nin uzun süre gündeminden düşmeyen Dilan Polat ve Engin Polat çifti kasım ayında kara para aklama, vergi kaçırma gibi suçlar nedeniyle tutuklandı. 

Kasım ayından beri tutuklulukları devam eden ve davalarıyla ilgili sürekli bir gelişme yaşanan Polat çifti ile ilgili son olarak 909 sayfalık MASAK raporu hazırlandı.


Hazırlanan rapora göre; Dilan Polat ve Engin Polat'ın örgüt, kara para, yasa dışı bahisle diğer fenomenlere para transferi gibi suçlarının olmadığı ifade edildi.

Polat çifti ile ilgili yalnızca vergi kaçakçılığı suçu olduğu tespit edildi.


Haklarında 40 yıla kadar yakın hapis istemiyle dava açılan Dilan ve Engin Polat çifti ile diğer sanıklar bugün yeniden hakim karşısına çıktı. 

Polat çifti ve 28 sanıkla ilgili hakim kararını verdi. 


Tahliye talebine ret

Hakim, tüm delillerin toplanmaması ve kaçma şüphesi nedenlerden dolayı Dilan Polat ile Engin Polat'ın aralarında olduğu 28 sanığın tutukluluk hallerinin devamına hükmetti ve tahliye talebini reddetti.

 

Sonraki duruşma 4 Eylül'de 

Bir sonraki duruşma 4 Eylül tarihinde yapılacak. 


Polat çifti ile sanıklar İstanbul 2. Asliye Ceza Mahkemesi'nde yapılacak duruşmada hakim karşısında olacak. 

Öte yandan Dilan Polat hakkındaki ev hapsi kararı da mahkeme tarafından reddilmiş, kararın değiştirilmesine yer olmadığına hükmedilmişti. 

Yorumlar (0 yorum)
Yorum kurallarını okudum ve kabul ediyorum.
Henüz yorum eklenmemiş, ilk yorum ekleyen siz olun.
Sonraki Sayfa