Çukurova Uluslararası Havalimanı'nı Açılıyor

Çukurova Uluslararası Havalimanı yarın Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından hizmete açılacak.

O
Onur Çetinkaya Editör
YAYINLAMA
09 Ağustos 2024 15:44
GÜNCELLEME
09 Ağustos 2024 15:59
Çukurova Uluslararası Havalimanı'nı Açılıyor
O
Onur Çetinkaya Editör

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Mersin'in Tarsus ilçesinde inşa edilen ve yapımı tamamlanan Çukurova Uluslararası Havalimanı'nın açılışını yarın gerçekleştirecek.

Türkiye 58. havalimanına kavuşuyor

Çukurova Uluslararası Havalimanı'nın Türkiye'nin sivil havacılık alanında gökyüzüne açılan 58. kapısı olacak. 


Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığı, sosyal medya üzerinden yaptığı duyuruda, "Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan'ın katılımıyla Çukurova Uluslararası Havalimanı yarın hizmete açılıyor. Bu havalimanı, Adana ve Mersin başta olmak üzere Osmaniye ve Niğde illerine yakınlığıyla bu bölgelerde yaşayan 5 milyondan fazla vatandaşa hizmet sunacak," ifadelerine yer verdi.

9 milyon yolcu kapasitesi

Paylaşılan bilgilere göre, Çukurova Uluslararası Havalimanı'nın yıllık 9 milyon yolcu kapasitesine sahip olduğu belirtildi. Havalimanında, 3 bin 500 metre uzunluğunda ve 60 metre genişliğinde bir ana pist, 48 uçak kapasiteli apron ile 62 bin metrekarelik bir kargo apronu bulunuyor.

Türkiye'nin yeni kapısı

Paylaşımda ayrıca, havalimanının tasarımında tarım ve teknolojinin bir araya getirildiği vurgulandı. Bu dev projenin, Türkiye'nin dünyaya açılan yeni kapılarından biri olacağı ifade edildi.

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, havalimanının Mersin, Adana, Osmaniye ve Niğde illerine yakınlığıyla, bu bölgelerde yaşayan 5 milyondan fazla vatandaşa hizmet vereceğini belirtti.




Yorumlar (0 yorum)
Yorum kurallarını okudum ve kabul ediyorum.
Henüz yorum eklenmemiş, ilk yorum ekleyen siz olun.
Sonraki Sayfa