Reklam yasağını delen avukat yandı! Düzenleme yürürlükte

Esaslarını Türkiye Barolar Birliği'nin belirlediği Reklam Yasağı Yönetmeliği'nde değişikliğe gidildi. İşte yeni yönetmeliğe dair detaylar...

Hakan Öksüz Editör
YAYINLAMA
09 Ağustos 2024 17:19
GÜNCELLEME
09 Ağustos 2024 17:41
Reklam yasağını delen avukat yandı! Düzenleme yürürlükte
Hakan Öksüz Editör

Yeni düzenlemeye göre, reklam yasağını ihlal eden avukatlara yönelik uyarı yazısı gönderme uygulaması kaldırıldı. Bu tür ihlallerde artık avukatlar hakkında direkt olarak soruşturma açılacak, savunma istemini içeren yazı tebliğ edilecek.

Çevrim içi mecralarda reklam kısıtlamaları

Avukatlar, çevrim içi platformlarda hem ücretli hem de ücretsiz olarak hazırladıkları veya kendileri hakkında hazırlanan içerikleri öne çıkaran herhangi bir işlem yapamayacak. 


Avukatların internet kullanıcılarını kendi sitelerine ya da başka sitelere yönlendirecek bağlantılar kullanmalarına yasak getirildi. Avukatların, çevrim içi mecralarda reklam vermesi ya da alması yasaklandı.

Mesleki kimliğe dair paylaşımlar

Avukatlar, mesleki kimlikleriyle ilişkilendirilebilecek şekilde özel hayatları ya da mesleki faaliyetleri ile ilgili reklam niteliğinde paylaşımlar yapamayacak. Yazılı, işitsel, görsel ve çevrim içi iletişim araçlarında avukat unvanını kullandıkları durumlarda, mesleğin itibarını zedeleyici davranışlardan kaçınmaları zorunlu olacak.

Sosyal medya ve yayınlarda dikkat edilmesi gerekenler

Avukatlar, sosyal medya ve internet ortamlarında katıldıkları yayınlarda reklam niteliği taşıyabilecek her türlü davranıştan ve mesleğin itibarını zedeleyebilecek açıklamalardan kaçınacak. 

Avukatların, iş elde etme amacıyla herkesin ulaşabileceği genel ve soyut içerikli bilgiler paylaşarak yayın yapmaları yasaklandı.

Gizlilik ve saygınlık ilkesi

Müvekkil ve müvekkil adaylarıyla yapılacak görüşmelerde, görüşmenin gerçekleşeceği yer ve ortamın, avukatlık mesleğinin saygınlığına uygun olması gerektiği vurgulanıyor. Öte yandan bu görüşmelerin, reklam yasağını ihlal etmeyecek nitelikte olması gerektiği kaydedildi.

Yorumlar (0 yorum)
Yorum kurallarını okudum ve kabul ediyorum.
Henüz yorum eklenmemiş, ilk yorum ekleyen siz olun.
Sonraki Sayfa