Hamas'tan Arap Birliği ve İİT’ye acil toplantı çağrısı!

Hamas, Arap Birliği ve İslam İşbirliği Teşkilatına Gazze için acil toplantıya davet etti. Hamas'tan konuya ilişkin yazılı açıklama yapıldı.

Kübra Şenal Editör
YAYINLAMA
11 Ağustos 2024 22:05
GÜNCELLEME
11 Ağustos 2024 22:21
Hamas'tan Arap Birliği ve İİT’ye acil toplantı çağrısı!
Kübra Şenal Editör

İşgalci İsrail’in Gazze’deki saldırıları 310 gündür devam ediyor. Milyonların beklediği ateşkes belirsizliğini koruyor. Bu kapsamda ise Hamas, Arap Birliği ile İslam İşbirliği Teşkilatını (İİT), Gazze'de 10 ayı aşkın süredir devam eden soykırımın durması için acil toplantıya çağırdı.


"Derhal harekete geçin"

Hamas açıklamada, Gazze halkına karşı yürütülen soykırımın durması ve İsrail ile siyasi, ticari ve diplomatik ilişkilerin kesilmesi için etkin kararlar alınması gerektiği vurgulayarak 11 Kasım'da Suudi Arabistan'ın başkenti Riyad'da düzenlenen İİT- Arap Birliği Ortak Zirvesi'nde alınan kararların (Gazze'deki ablukanın kırılması ve yardım girişlerinin sağlanması) uygulanması çağrısında bulundu.


Uluslararası komisyon isteği

Açıklamada ayrıca Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi'ne (BMGK) acil toplantı düzenleme ve İsrail'i, Gazze'de işlediği soykırımı durdurmaya zorlayacak kararlar alma çağrısında bulunuldu. Uluslararası yargı sistemine de seslenildi. Burada da sistemin araçlarının faaliyete geçirilmesi ve Siyonist savaş suçlularının yargılanması gerektiği ifade edildi. Bu bağlamda 10 Ağustos'ta Gazze kentindeki Et-Tabiin Okulu başta olmak üzere sivillere karşı işlenen tüm katliamlarda İsrail ordusunun parmağı olduğunun ortaya çıkarılması için uluslararası bir komisyon gönderilmesi gerektiği belirtildi.

ABD ve Batılı ülkeleri soykırım suçuna dahil

Gazze'de işlenen katliamlardan ABD'nin doğrudan sorumlu olduğu belirtilen açıklamada, "Başta ABD olmak üzere Batı ülkelerinin siyasi ve askeri desteği olmasaydı İsrail Gazze'de katliam ve savaş suçu işlemeye devam edemezdi. Verilen bu destek, bu katliamlara doğrudan ortak olmak anlamına geliyor." denildi.

Öte yandan Gazze cephesindeki son gelişmelere göre, İsrail'in abluka altındaki Gazze Şeridi'ne yönelik saldırı ve tam ambargosu 310 gündür sürerken Dünya Sağlık Örgütü'nün (DSÖ), Gazze dışında tedavi olabilmeleri için çıkışlarını organize ettiği ve Gazze'nin kuzeyindeki Ehli Baptist Hastanesi'nden ambulanslarla nakledilen 6 kanser hastası Filistinli Gazze'nin güneyindeki Nasır Hastanesi'ne ulaştı.

Gazze'nin güneyine ulaşan hastaların, Kerem Ebu Salim Sınır Kapısı'nı kullanarak Gazze Şeridi'nden çıkartılmaları planlandığı belirtildi.

Yorumlar (0 yorum)
Yorum kurallarını okudum ve kabul ediyorum.
Henüz yorum eklenmemiş, ilk yorum ekleyen siz olun.
Sonraki Sayfa