Marka Taklidi Araştırması

Günümüz iş piyasasında yapılan başarılı işlere sekte vuran patent ve ürün taklit hırsızlığı kazancınız olan parayı %50 ye varan zararlara uğratmaktadır. Ülkemizde ve dünya da firmalar üretmiş oldukları ürün ve hizmetleri insanlar tarafından bilinmesi ve tanınması için markalaşma yoluna gitmektedirler.

YAYINLAMA
12 Ağustos 2024 13:52
GÜNCELLEME
12 Ağustos 2024 15:03
Marka Taklidi Araştırması

Marka, ürün ve patent taklitçiliği, gerek ülkemiz için gerekse dünya ekonomisi için ciddi bir risk oluşturmakta ve dünya ekonomisi için büyük zararlar oluşturmaktadır.

Ülkemizde birçok tekstil, endüstri ve ticari kuruluş kanun dışı yollar ile markalarının çalınması ve taklit yöntemler ile ürünlerinin 4’te 1 fiyatına satılması ile büyük zararlar gördüğü açıktır. Sadece Türkiye’de üretilmeyen bu sahte, taklit ürünler, kaçakçılık veya ithalat yoluyla pazarımıza dâhil olmaktadır.

Markalar genel olarak kişilerin adları dâhil olmak üzere,  sayıları,  ambalajları, malların biçimleri, harfleri boyutları, özellikle sözcükleri veya şekilleri gibi çizimlerle görünebilen ve benzeri biçimlerde gösterilen serigrafi, matbaa, kaşe ve benzeri baskı sistemleriyle el ile veya elektrikli elektronik makineler ile basılan, yayınlanabilen ve kopyalanarak çoğaltılan her türlü işaret ve sembolleri içerir.

Marka ve ürün taklitçiliği sadece firmalar kaybına uğratmamaktadır, aynı zamanda kullanıcıların markalara göstermiş olduğu ilgi ve güveni de son derece düşürmektedir. Milyon dolarlar harcayarak yaptığınız reklam çalışmalarını bir kaç ay içinde çöp olmasına sebep verebilmektedir.

Dünya genelinde tanınan markaya sahip olunan firmaların neredeyse tamamı markalarını yasalara aykırı olarak taklit ederek firmanın ciddi rakamlarda zarar etmesine neden olan marka taklitçiliği ve marka taklitçilerine karşı çok büyük savaş açmışlardır.

Markalarınızı, patentlerinizi korumak için alınan tüm tedbirler, sizin yardımınız olmadan yetersiz kalır. DAT ÖZEL DEDEKTİFLİK olarak bu konuda sizlere profesyonel hizmet vermeye hazırız. Eğer firmanızın ürünlerinin taklit edildiğini düşünüyorsanız organize ve profesyonel bir şekilde davranırsanız markanızın maddi değeri kadar tazminat davası açılabilir ve bu davayı kazanabilirsiniz.

DAT ÖZEL DEDEKTİFLİK sahtecilikle ve taklitçilikte strateji üretme, takip, izleme, inceleme, araştırma, soruşturma ve baskınlar konusunda eşsiz deneyime sahiptir. Sahtecilerin ve taklitçilerin yakalanması için yetkili mercilere yardımcı olmaktadır.

Sahte, taklit ürünler satan perakendecilerinde bulunması, diğer sahtecilik ve taklitçilik girişimlerinde caydırıcılık sağlayacaktır. Ürününüzün, markanızın sahte veya taklitlerini üreten, ambalajlayan, stoklayan, dağıtımını yapan ve satanları gizli araştırmalar yoluyla tespit ediyoruz. Sahte veya taklit ürünlerin imal edildiği, stoklandığı yerleri buluyoruz. Sahtecilik ve taklitçilikle ilgili faaliyetler hakkında bilgi toplanmasını ve araştırılmasını talep ettiğinizde, görevlendireceğiniz bir yetkili personel ile iletişim içinde harekete geçmeyi tercih ediyoruz.

Sizlerde içiniz rahat bir biçimde markanızı temsil etmek ve dünyaya duyurmak istiyorsanız uzman kadrosu, profesyonel hizmet anlayışı ile Özel Dedektiflerin hizmeti DAT ÖZEL DEDEKTİFLİK sizleri bekliyor…

Yorumlar (0 yorum)
Yorum kurallarını okudum ve kabul ediyorum.
Henüz yorum eklenmemiş, ilk yorum ekleyen siz olun.
Sonraki Sayfa