Sağlık Bakanlığından 'Maymun Çiçeği' açıklaması! Kısıtlama mı geliyor?

Dünya Sağlık Örgütü tarafından "Küresel Acil Durum" ilan ettiği 'Maymun Çiçeği' ile ilgili Sağlık Bakanlığından kritik açıklama geldi.

Kübra Şenal Editör
YAYINLAMA
15 Ağustos 2024 13:35
GÜNCELLEME
15 Ağustos 2024 14:35
Sağlık Bakanlığından 'Maymun Çiçeği' açıklaması! Kısıtlama mı geliyor?
Kübra Şenal Editör

Sağlık Bakanlığı tarafından yapılan açıklamada edilen salgınla ilgili Bakanlık, "Özellikle Afrika kıtasında görülen M çiçeği (mpox) hastalığı vakasına Türkiye'de 2024 yılında rastlanmamıştır. Ülkemizde henüz herhangi bir kısıtlama veya ek tedbir ihtiyacı bulunmamaktadır." denildi.


Dünya Sağlık Örgütü tarafından 'Maymun Çiçeği' için "Küresel Acil Durum" ilan edilmişti.

Sağlık Bakanlığı tarafından konuya ilişkin duyuru şu şekilde yapıldı:

"14 Ağustos 2024’te Dünya Sağlık Teşkilatı tarafından gerçekleştirilen Acil Durum Komitesi Toplantısı’nın ardından M çiçeği (mpox) hastalığının uluslararası öneme sahip bir halk sağlığı acil durumu oluşturduğu açıklanmıştır.

Özellikle Afrika kıtasında görülen M çiçeği (mpox) hastalığı vakasına Türkiye’de 2024 yılında rastlanmamıştır. Ülkemizde henüz herhangi bir kısıtlama veya ek tedbir ihtiyacı bulunmamaktadır.


Bakanlığımızca gerekli çalışmalar yürütülmekte, bilim kurulumuz ve sağlık altyapımızla süreç hassasiyetle takip edilmektedir.

Güncel bilgiler kamuoyunun bilgisine sunulacaktır."

'Küresel acil durum'

Dünya Sağlık Örgütü (DSÖ) Genel Direktörü Tedros Adhanom Ghebreyesus, Afrika ve diğer bölgelerde daha fazla uluslararası yayılma potansiyeli sahip olan maymun çiçeği virüsü nedeniyle (Mpox) DSÖ tarafından düzenlenen Acil Durum Komitesi toplantısında 'küresel acil durum' kararı alındığını belirtmişti.

Kongo Demokratik Cumhuriyeti'nde maymun çiçeği virüsüyle ilgili vakaların 10 yıldan uzun süredir olduğunu aktaran Ghebreyesus, her yıl bildirilen vaka sayısında istikrarlı artışın yaşandığını söyledi.

Yorumlar (0 yorum)
Yorum kurallarını okudum ve kabul ediyorum.
Henüz yorum eklenmemiş, ilk yorum ekleyen siz olun.
Sonraki Sayfa