Trump, Miriam Adelson ile bir araya geldi! 'Küstah niyet' ortaya çıktı

Trump, ABD seçimleri öncesi Las Vegas Sands'in milyarder sahibi Dr. Miriam Adelson bir program gerçekleştirdi. Adelson'un 'Gazze' talebi dikkat çekti.

Kübra Şenal Editör
YAYINLAMA
18 Ağustos 2024 22:37
GÜNCELLEME
18 Ağustos 2024 22:46
Trump, Miriam Adelson ile bir araya geldi! 'Küstah niyet' ortaya çıktı
Kübra Şenal Editör

Eski ABD Başkanı Donald Trump, ABD seçimlerine az bir süre kala, Las Vegas'ın en zenginlerinden olan Dr. Miriam Adelson ile bir araya geldi. Miriam Adelson, Trump'ın Beyaz Sarayı geri alması için ne gerekiyorsa yapacağını belirtti.

Kaynaklarda Adelson ailesinin 2016 yılından beri Donald Trump'ın en büyük destekçileri arasında yer aldığı iddia ediliyor. Bu kapsamda ortaya sunulan raporlar Adelson tarafından, Trump'ın geçmiş kampanya çabalarına 200 milyon dolardan fazla katkıda bulunulduğunu gösteriyor.


İsrail asıllı Adelson 'Gazze' niyetini açıkladı

Donald Trump'ın 5 Kasım'da gerçekleşmesi beklenen ABD seçimlerinden önce düzenlediği seçim kampanyasında Adelson, işgalci İsrail'in güvenliği ve refahının tehlikede olduğu fikrini savunarak "İsrail'in güvenliği ve refahını önemseyen herkes, bu bizim ona verdiğimiz söz olmalıdır." ifadelerini kullandı.


Gazeteci Yunus Paksoy, söz konusu programla ilgili paylaşımda bulundu. Paksoy, Miriam Adelson'un niyetini açık açık belli ettiğini belirterek, "Batı Şeria’nın İsrail toprağı olarak tanınması"nı talep ettiğini aktardı.

Bunun üzerine Paksoy, Trump'ın seçilmesi halinde "Adelson'un talebi cevap bulacak mı?" sorusunu sordu.

Öte yandan gazeteci Paksoy, Trump yönetimi ilk döneminde 'Batı Şeria’daki işgalci yerleşimlerin “yasal” olduğunu' duyurduğunu hatırlattı.


Trump, başkanlık döneminde Kudüs'ü İsrail'in başkenti olarak da tanımıştı.

Yorumlar (0 yorum)
Yorum kurallarını okudum ve kabul ediyorum.
Henüz yorum eklenmemiş, ilk yorum ekleyen siz olun.
Sonraki Sayfa