Bakan Tunç: Orman yangınlarına ilişkin 22 şüpheli gözaltına alındı

Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, 12-17 Ağustos tarihleri arasında 7 ilde meydana gelen orman yangınlarına ilişkin 22 şüphelinin gözaltına alındığını duyurdu.

Kübra Şenal Editör
YAYINLAMA
18 Ağustos 2024 23:18
GÜNCELLEME
18 Ağustos 2024 23:40
Bakan Tunç: Orman yangınlarına ilişkin 22 şüpheli gözaltına alındı
Kübra Şenal Editör

Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, 12-17 Ağustos tarihleri arasında Aydın, Muğla, İzmir, Manisa, Tunceli, Bolu ve Uşak olmak üzere 7 ilde meydana gelen orman yangınları hakkında ilgili Cumhuriyet Başsavcılıkları tarafından yürütülen soruşturmalar kapsamında şu ana kadar; toplam 22 şüphelinin gözaltına alındığını aktardı.


Bakan Tunç'un paylaştığı bilgilere göre, şüphelilerden 9'u tutuklandı, 5'i hakkında adli kontrol kararı verildi, 1'i ifadesinin ardından serbest bırakıldı, 7 şüphelinin ise gözaltı işlemlerinin devam ettiği bildirildi.


Bakan Tunç, paylaşımında "Yangınlarla ilgili soruşturmalar titizlikle ve çok yönlü olarak sürdürülmektedir. Hayat kaynağımız ormanlarımıza sahip çıkmak hepimizin görevidir. Yangınlardan etkilenen vatandaşlarımıza bir kez daha geçmiş olsun dileklerimi iletiyor, Yeşil Vatan'ımızı korumak için fedakarca görev yapan tüm ekiplerimize kolaylıklar diliyorum" ifadelerine yer verdi.


Yorumlar (0 yorum)
Yorum kurallarını okudum ve kabul ediyorum.
Henüz yorum eklenmemiş, ilk yorum ekleyen siz olun.
Sonraki Sayfa