Hamas'tan ABD'ye ret! Yeni ateşkes önerisinde Netanyahu faktörü

Hamas, işgalci Netanyahu'nun Gazze'de ateşkes sağlanması ve esir takası anlaşmasına karşı engeller koyduğunu açıklayarak ABD'ye ret cevabı verdi.

Kübra Şenal Editör
YAYINLAMA
18 Ağustos 2024 23:38
GÜNCELLEME
19 Ağustos 2024 00:21
Hamas'tan ABD'ye ret! Yeni ateşkes önerisinde Netanyahu faktörü
Kübra Şenal Editör

Hamas cephesinden yapılan açıklamaya göre, ABD'nin yeni ateşkes önerisi kabul edilmedi.


"Saldırılar çok yakında başlıyor"

İranlı ve Hizbullah Kaynakları söz konusu ateşkes önerisinin reddedildiğine ilişkin haberleri doğrulayarak, İsrail'e yönelik saldırı mesajı verdi.


Netanyahu anlaşmaya ket vuruyor

Hamas, ABD, Mısır ve Katar'ın arabuluculuğunda Gazze'de ateşkes sağlanması ve esir takası için yürütülen müzakerelerde Netanyahu'nun yeni şartlar sürerek anlaşmaya varılmasını engellediği aktardı.

Netanyahu'nun yeni şartlar ekleyerek engellediği anlaşma konusunda arabulucu tarafları zor durumda bıraktığı belirtildi.


Netanyahu, işgalin devam etmesi yönünde ısrar ediyor

Açıklamada, Netanyahu'nun "Gazze'ye yönelik kalıcı ateşkesi ve kapsamlı geri çekilmeyi reddettiği" bilgisine yer verilirken, soykırımcı Başbakanın, Tel Aviv yönetiminin Gazze'yi ikiye ayıran Netzarim Koridoru, Refah Koridoru ve Gazze Şeridi ile Mısır sınırındaki Philadelphia Koridoru'nda işgalin devam etmesi yönünde ısrar ettiği kaydedildi.

Esir takasına ilişkin yeni maddelerin de yeni öneriye eklendiği belirtilen açıklamada, "Netanyahu'yu arabulucuların çabalarını engellemekten, anlaşmaya varılmasını engellemekten ve Gazze Şeridi'nde hayatın tüm alanlarını etkileyen saldırılarla halkımızın sistematik olarak hedef alınmasıyla maruz kaldığı tehlikeleri yaşayan esirlerin hayatlarından tamamen sorumlu tutuyoruz." ifadelerine yer verildi.

İsrail ile Hamas arasında, ABD, Mısır ve Katar'ın arabuluculuğunda Gazze'de ateşkes sağlanması ve esir takasının yapılması için yürütülen müzakereler 15-16 Ağustos'ta Doha'da yapılmıştı.


Netanyahu: Ver-al değil, al-al

Katil İsrail Başbakanı Netanyahu konuya ilişkin şu şekilde küstah bir açıklamaya imza attı:

"Ver-al değil, al-al müzakereleri yürütüyoruz. Belirlediğimiz ilkeler İsrail'in güvenliği için gerekli."

Yorumlar (0 yorum)
Yorum kurallarını okudum ve kabul ediyorum.
Henüz yorum eklenmemiş, ilk yorum ekleyen siz olun.
Sonraki Sayfa